Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

GRONINGEN - De Asser robot Kwantor X stal dinsdag de show op de eerste van de twee Promotiedagen in Groningen. Het is niet voor het eerst dat er een robot rondrijdt op de Noordelijke zakenbeurs, die alweer z’n 31e editie beleeft, maar dit Drentse exemplaar is wel een hele bijzondere: een acteerrobot, met alle toeters en bellen die we van acteurs mogen verwachten.

promotiedagen2017 1 Edited

Kwantor X is ontwikkeld door het Asser theatergezelschap Garage TDI en geadopteerd door Wake Up Events, dat het gevaarte naar bijeenkomsten stuurt, met in de ene hand een glas om te proosten en in de andere een schaar om linten door te knippen. Waarmee maar weer eens is aangetoond dat robots daadwerkelijk de werkgelegenheid in gevaar brengen, want de BN’ers en bestuurders kunnen voortaan werkloos thuis blijven en hun schaar naar het museum brengen.

promotiedagen2017 2 Edited
Vlnr Kwantor X, Ina Ebbinge van Wake Up Events en ontwerper/theatermaker Lotte Dijkstra. De drie kunnen het goed met elkaar vinden.

Drents Museum
Of er in het Drents Museum plek is voor die scharen, is nog maar de vraag, want het bruist er volop van de exposities en activiteiten. Directeur Harry Tupan en zijn mensen zijn momenteel in de ban van The American Dream, die op 19 november van start gaat. Het kan niemand zijn ontgaan. Ook op de beursstand van het Drents Museum overheersen de Stars en Stripes, zo blijkt tijdens de borrel deze dinsdagmiddag.
We treffen er onder meer de kersverse Asser wethouder economische zaken Anry Kleine Deters, in het gezelschap van haar voorganger en partijgenoot (D66) Maurice Hoogeveen. Die heeft zich vorige maand in het bedrijfsleven gestort, als partner bij Boer & Croon, en loopt meteen al in die hoedanigheid op de Promotiedagen rond. Waarbij hij nog wel menig Asser hand schudt, want hij heeft uiteraard een stevig netwerk overgehouden aan zijn vorige functie.

promotiedagen2017 3 Edited
Anry Kleine Deters praat haar voorganger Maurice Hoogeveen bij over haar eerste weken op het Asser gemeentehuis.

Ook treffen we er Leon den Hertog van Klok en Kor IJszenga van Van Gorcum. De Asser ondernemers stoppen onder het toeziend oog van Marion Boersma van het Drents Museum hun visitekaartje in een bus, en gaan daarmee de strijd aan met elkaar -en met vele andere ondernemers- om een felbegeerd ticket voor een reis met de businessclub van het Drents Museum naar New York.

promotiedagen2017 4 Edited
Vlnr Leon den Hertog, Marion Boersma en Kor IJszenga.

De actie loopt vandaag (woensdag) trouwens nog door: dus ga je vandaag nog naar de Promotiedagen, drop vooral even je visitekaartje bij stand 6111. En wie weet raak je ook nog in een leuk gesprek verwikkeld met Marion Boersma of één van haar collega’s. Zoals bijvoorbeeld Harry Tupan of Ellen ter Hofstede, die we tijdens de borrel in een geanimeerd gesprek treffen met Jack Wieringa van Newz Marketing & Media.

promotiedagen2017 5 Edited
Vlnr Jack Wieringa, Harry Tupan en Ellen ter Hofstede.

 

Sinterklaas
Als de borrels en hapjes bij het Drents Museum genuttigd zijn, lopen we twee stands verder, waar ons alweer een nieuwe borrel wacht: van Commercieel Centrum Assen, Ik ben Drents Ondernemer en gemeente Assen. We zien EZ-accountmanager Hester de Rijk als een volleerd serveerster met flesjes en glazen heen en weer lopen, ondertussen met een big smile het ene na het andere leuke gesprek voerend, onder meer met Hans de Willigen, partner bij Rein Advocaten in Assen.
‘Waar we het over hebben? Over Sinterklaas’, laat De Willigen geheimzinnig lachend -en met een zware stem- weten. Want ja, het is alweer bijna zover; weet ook Toine Straatman, die er vlakbij staat en al even geheimzinnig lachend meeluistert, terwijl hij achteloos aan een pepernoot knabbelt… Het gaat weer een groot feest worden voor de Asser kinderen, zoveel is duidelijk.

promotiedagen2017 6 Edited
Een goedlachsevrouw en een goedheiligman: Hester de Rijk en Hans de Willigen.

promotiedagen2017 12 Edited

 

De Bonte Wever: congressen tot 1800 personen
Als we na deze tweede Asser borrel verder lopen, om ook eens wat Groninger of Friese cultuur op te snuiven, staan we toch al snel weer stil bij een Asser stand. Die van De Bonte Wever. Geen borrel, maar wel lekkere bonbons en bovendien een indrukwekkende artist impression van de nieuwbouw op de plek van de oude ijsbaan, voor het halfronde hotel.
Marketing-manager Aldwin Ensing en Revenue-manager Rob de Peper vertellen enthousiast over de vele mogelijkheden die het nieuwe complex straks biedt voor het bedrijfsleven. Waaronder de congreszaal Purple (we mogen raden welke kleur daar straks overheerst), met onder meer een uitschuifbare tribune, zodat het goed kan worden aangepast op het aantal deelnemers. Ook kan er een combinatie worden gemaakt met de bestaande eventlocatie Plaza. Er kunnen congressen voor maar liefst 1800 personen worden gehouden. Maar ook voor een gezelschap van 10 personen wordt er een zakelijke intieme sfeer gecreëerd.
Er komt aan de kant van de Europaweg een aparte zakelijke entree en bovendien twee nieuwe restaurants, onder de naam Flinck en Dapper, een grand-café, terras en vergaderruimtes. Een enorme uitbreiding van het horecacomplex dus, gericht op de zakelijke markt. Noordbizz zal er ongetwijfeld vaak verslag uitbrengen van events, de komende jaren.

promotiedagen2017 7 Edited
Vlnr Aldwin Ensing en Rob de Peper, enthousiast in gesprek over de nieuwe Bonte Wever.

 

Maar voorlopig zijn we nog even in een andere plaza, in Groningen. Waar we naast de Asser borrels en stands toch nog meer boeiende zaken tegenkomen. Zoals de Innovation Dome, met interessante sprekers als Dries Faems en Jarno Duursma. Ook op de woensdag staat er veel interessants op het programma in de Innovation Dome, zoals om 19:45 uur een kijkje in de wereld van Serious Gaming door Tim Laning.

promotiedagen2017 8 Edited

 

Interessant is verder de enorme maquette van de nieuwe zuidelijke ringweg van Groningen, met in de stand van Groningen Bereikbaar eveneens veel informatie over de bereikbaarheid van de stad, in de komende jaren.

promotiedagen2017 9 Edited

Al zullen de Drentse ondernemers daar wellicht minder vaak naar toe hoeven, nu er in Drenthe zelf allerlei zakelijke complexen verrijzen (niet alleen De Bonte Wever) waar we terecht kunnen voor borrels, congressen en andere businessevents. En waar we straks het glas kunnen heffen met onze eigen Kwantor X. Cheers!

 

promotiedagen2017 11 Edited 

 

promotiedagen2017 10 Edited

 

Tekst en foto’s: Erik Riensema, Newz Marketing & Media © 2017