Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

Wijnen en gezelligheid woensdagavond tijdens het Ondernemersevent Emmen. Op het jaarlijkse feestje van Ondernemend Emmen -traditiegetrouw bij de Sligro- worden de aanwezige ondernemers flink in de watten gelegd met heerlijke hapjes en drankjes. Met een glansrol voor gastheer Eric Blaauwe, vestigingsdirecteur Sligro Emmen, die als een ware sommelier het gezelschap bedient en elk leeg wijnglas rap weet te vullen met een mooie witte Val de Vid of een even mooie rode Colpasso.

 

Op het TT Circuit Assen wordt volgend jaar het grootste outdoor drone event van Europa gehouden. Stichting Drone Festival Assen en Peter Oosterbaan, directeur van het TT Circuit Assen, hebben daar deze week overeenstemming over bereikt. De eerste editie van het Drone Festival Assen is op 5 oktober 2019, met spectaculaire drone-races en verrassende demonstraties.

Drone Festival Assen

Op de foto, van links naar rechts: Peter Oosterbaan (directeur TT Circuit Assen), Herman Vaszlovszky (Nabukcase Europe) en Ina Ebbinge (Wake Up Events).

De tijd dat je voor een lening alleen maar naar een bank ging, is voorbij. Er is een heel nieuw speelveld ontstaan. Crowdfunding en tal van andere financieringssystemen bieden nieuwe kansen voor ondernemers. Maar ook nieuwe valkuilen. Een goed advies is daarom van belang. Financieel expert Lammert Atsma van Credion in Assen beschikt over de ins en outs van ruim 80 verschillende financieringsmogelijkheden en zet op verzoek van Noordbizz graag op een rij wat er anno 2018 zoal mogelijk is.

nb2018 41

Start-ups, Scale-ups en alle andere innovatieve ondernemers doen er goed aan het boek Hoe bouw je een hunebed? te lezen. Over de Drentse ondernemer Martijn Aslander, die 18 jaar geleden het idee kreeg om het grootste hunebed ter wereld te bouwen. Met blote handen, zoals zijn Drentse voorvaderen dat 5.000 jaar eerder deden. En het lukte hem ook nog, met vallen en opstaan. 

nb2018 45

Dutch-E – het trendevent voor ondernemers - staat op 11 oktober in DNK Assen in het teken van het overleven en groeien als ondernemer in het digitale tijdperk. Vernieuwend, innovatief en op de toekomst gericht nemen we je deze middag mee in de wereld die in een razend tempo verandert door de explosieve groei van technologie en digitalisering. Je bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn. Keynote spreker Igor Beuker presenteert de allernieuwste trends en innovaties en zal je als bezoeker bewust maken van de veranderende omgeving waarin bedrijven zich bevinden.

igor beuker

Noordbizz Magazine 2018-4 is verschenen en wordt de komende tijd verspreid bij alle ondernemers in Assen en omgeving.

Online lezen kan ook: lees of download de PDF hier (14 MB, klik op de pic):

Screenshot 2018 10 02 at 12.09.33

Heb jij interessante informatie voor ondernemers in de regio Assen en wil je dat delen in het volgende magazine?

Neem dan contact op met Cornelis Hekkert van Noordbizz: 06-36597009 of 0592-744079. Of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.