Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

Wijnen en gezelligheid woensdagavond tijdens het Ondernemersevent Emmen. Op het jaarlijkse feestje van Ondernemend Emmen -traditiegetrouw bij de Sligro- worden de aanwezige ondernemers flink in de watten gelegd met heerlijke hapjes en drankjes. Met een glansrol voor gastheer Eric Blaauwe, vestigingsdirecteur Sligro Emmen, die als een ware sommelier het gezelschap bedient en elk leeg wijnglas rap weet te vullen met een mooie witte Val de Vid of een even mooie rode Colpasso.

 

Meer wijn
De catering op deze avond wordt -behalve door Blaauwe- verzorgd door studenten Hogere Hotelschool NHL Stenden, onder de professionele begeleiding van Sligro-medewerkers. Onder wie wijnexpert Marissa Steenbergen, die vol trots vertelt over de opmars die de wijnafdeling maakt binnen Sligro, landelijk en ook in Emmen. ‘We gaan straks van 190 naar 400 vierkante meter. We hebben nu al 800 soorten wijn en dat worden er nog veel meer. Ook krijgen we meer ruimte voor bijvoorbeeld proeverijen.’ We verheugen ons er samen met Marissa op.

 

Accountants
Sligro is één van de sponsoren van het Ondernemersevent Emmen. Zo ook HLB Nannen, dat een standje met goodies heeft opgetuigd tussen de wijnen. Bemand door (vlnr op de foto) Nico Blok en Johan Bodde, die deze avond even kunnen uitblazen na de voor accountants altijd weer drukke maanden februari en maart. Bij hen op tafel trouwens geen wijn maar een cocktailtje, die iedere gast bij binnenkomst aangeboden krijgt.

 

Mirror Booth
Ook wij lopen met dat cocktailtje naar binnen en staan dan meteen oog in oog met de Mirror Booth, een prachtig apparaat dat na de toverspreuk van eigenaar Robert Smit verandert van een spiegel in een fototoestel. Flitsflits en voordat we er erg in hebben krijgen we een prachtige foto van onszelf in handen. It’s magic… retro beats selfies.

 

 

Multitasken
Smit is niet de enige fotograaf in het gezelschap, we zien ook Guido Hansman, die zelfs kan multitasken en met een kopje soep in de ene hand een professionele foto weet te maken met de andere. Evengoed magic.

 

 

Feyenoord
Ondertussen zien we burgemeester Eric van Oosterhout geanimeerd in gesprek met een aantal ondernemende dames. Vlnr op de foto zijn dat Claire Bergmans (REIN advocaten), Judith Berends (ActiefWerkt! Emmen), Kristel van Vilsteren (REIN advocaten), Manon Möhlmann (Wildlands) en Yvonne Olthof (Atlas theater). Ze hebben het natuurlijk over Feyenoord en FC Emmen, de twee grote voetballiefdes van de burgemeester. Op 21 mei staan ze tegenover elkaar in de Oude Meerdijk en kan Feyenoord kampioen worden. Hopelijk niet ten koste van (degradatie voor) FC Emmen...

 

 

Voorspoedig
Want FC Emmen in de eredivisie is een goede promotie voor de Drentse stad (jaja, officieel geen stad, maar qua allure zeer zeker wel). Dat wordt beaamd door Marcel Meijer (links op de foto, maar rechts van signatuur, VVD-raadslid, ondernemer, marktpromotor en wat al niet meer) en Gerard Feringa -hoofd economische zaken bij de gemeente. Het tweetal is geanimeerd in gesprek over de voorspoedige economie van Emmen. Want het gaat best goed. Mag wel eens gezegd worden. Bij deze.

 

 

Goodiebag
En als we na het gezellige avondje weer huiswaarts keren doen we dat niet met lege handen: het speciale goodiebag-team met (vlnr op de foto) Erik Semmelink (Rietplas Inkoopadvies), Richard Roelofs (Viking Entertainment) en Alexander Visscher (Rietplas Inkoopadvies) drukt ons nog een goed gevulde goodiebag in handen met allerlei leuke en handige zaken.

 

Het gaat goed met Emmen. Cheers!

 

Tekst en foto’s: Erik Riensema.