Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

Op het TT Circuit Assen wordt volgend jaar het grootste outdoor drone event van Europa gehouden. Stichting Drone Festival Assen en Peter Oosterbaan, directeur van het TT Circuit Assen, hebben daar deze week overeenstemming over bereikt. De eerste editie van het Drone Festival Assen is op 5 oktober 2019, met spectaculaire drone-races en verrassende demonstraties.

Drone Festival Assen

Op de foto, van links naar rechts: Peter Oosterbaan (directeur TT Circuit Assen), Herman Vaszlovszky (Nabukcase Europe) en Ina Ebbinge (Wake Up Events).

Drones zijn de toekomst en drones zijn fun. Het Drone Festival Assen staat geheel in het teken van ontdekken en beleven. In festivalsfeer krijgt de bezoeker van het gratis toegankelijke evenement een kijkje in de toekomst met spectaculaire demonstraties, van onder meer defensie en de hulpdiensten. “De impact van drones wordt groter dan internet”, is de overtuiging van organisator Ina Ebbinge en Jan-Gerbrand Krol van Wake Up Events. Samen met Herman Vaszlovszky van Nanukcase Europe besloten ze het drone event op poten te zetten. “We wilden dit maar op één locatie en dat is op het TT Circuit Assen.”

Ontwikkelingen
“Als TT Circuit willen we aansluiten bij technologische ontwikkelingen die spelen”, zegt Peter Oosterbaan, “Zo is het circuit volledig van een glasvezelnetwerk voorzien, hebben we op het gebied van duurzaamheid ons eigen zonnepanelenpark én hadden we dit jaar bijvoorbeeld het evenement Experience Electric Day, waar bezoekers konden kennismaken met elektrisch rijden. Welke impact drones krijgen is moeilijk te voorspellen, maar de potentie is gigantisch. Als TT Circuit Assen willen we een platform bieden voor die ontwikkelingen. Ook laten we hiermee de veelzijdigheid zien van wat wij als circuit kunnen hosten.”

Informeren door amuseren
“De ontwikkelingen die met drones gepaard gaan zijn veelomvattend”, zegt Herman Vaszlovszky, ”Van drones als speelgoed tot drones als vervanger in de logistieke wereld. Een bedrijf als Amazon experimenteert al drones in te zetten om pakjes te bezorgen. Logistiek gezien is de drone het product van de toekomst, maar daarnaast zijn drones ook gewoon fun. We willen het publiek op een laagdrempelige manier informeren en laten kennismaken met drones en op een spectaculaire manier laten zien wat drones kunnen.”

Grensverleggend
Stichting Drone Festival Assen is een samenwerking tussen drie enthousiaste ondernemers: Jan-Gerbrand Krol en Ina Ebbinge van Wake Up Events en Herman Vaszlovszky van Nanukcase Europe. Een perfecte samenwerking om een evenement als het Drone Festival Assen vorm te geven. Vaszlovszky is met Nanukcase als distributeur van special cases nauw betrokken bij de ontwikkelingen op het gebied van drones. Met Wake Up Events hebben Krol en Ebbinge ervaring in het organiseren en promoten van grensverleggende evenementen.

De eerste editie van het Drone Festival Assen is zaterdag 5 oktober 2019. Het definitieve programma wordt de komende maanden verder bekendgemaakt. Voor meer informatie zie www.dronefestivalassen.nl