Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

Een blik op de Noordbizz Agenda (www.noordbizz.nl/agenda) leert dat er in deze zomerse maanden slechts een handjevol netwerkbijeenkomsten in onze regio wordt georganiseerd, evenveel als er in de andere maanden soms op één dag worden gehouden. Toch werkt netwerken ook in de zomer. Dat bleek donderdag op de BitterBallenBorrel in het Grand Café van De Bonte Wever in Assen.

assen bitterballenborrel 2018 aug erikriensema6

Vakantietijd of niet; er komen deze zonnige donderdag nog zo’n 30 ondernemers naar de bijeenkomst, met pitches van Reind Zonderman over export en Mario ten Berge over elektrisch motorrijden, en bovenal gezellige en nuttige gesprekken bij de bitterbal. 

Yin Yoga en veteranen
Dat netwerken werkt, ontdekt ook Mirjam Marnelle den Boggende, directeur van Zorggroep Perspectief (opvang veteranen; onlangs verhuisd van Assen naar Eelde). Mirjam (rechts op de foto hieronder) vraagt zich hardop af wat zij aan zo’n netwerkbijeenkomst heeft en in no-time bewijst mede-organisator Pancras Pouw haar dat niet met woorden maar met daden, door haar op het terras in contact te brengen met Natascha Puper, die op de vorige BitterBallenBorrel (www.noordbizz.nl/reportages/12721-yin-yoga-tussen-de-bitterbalen) de aanwezigen liet kennismaken met Yin Yoga. Iets wat wellicht ook heel interessant kan zijn voor Zorggroep Perspectief. De koffie-afspraak is gemaakt.

assen bitterballenborrel 2018 aug erikriensema9

En zo brengt menigeen deze avond menigeen in contact met menigeen. Noordbizz doet eveneens boeiende tips en verhalen op, die later terug te lezen zullen zijn. Dat is het mooie van zo’n netwerkbijeenkomst: naast de bekende gezichten zie je altijd wel een nieuw gezicht en is er altijd iemand met een interessant nieuwtje of verhaal. Ondernemers staan nooit stil. En gespreksstof is er ook altijd; zoals nu de Formule 1: wat als die volgend jaar al naar Assen komt? Zijn gemeente en ondernemers er dan klaar voor om een feest te organiseren voor nog meer bezoekers dan op de TT? Niemand die daar aan twijfelt, eigenlijk. Ook De Bonte Wever ontvangt alle Formule 1 liefhebbers met open armen. Er komen nu al 900.000 mensen per jaar (www.noordbizz.nl/bedrijven/12722-de-bonte-wever-900-000-bezoekers-per-jaar).

De kapper en de geit
Ook de twee sprekers weten te boeien: zo krijgen we van export-expert Reind Zonderman enkele leuke buitenland-anekdotes; hoe je in Dubai maar zo door een ondernemer wordt uitgenodigd om mee te gaan naar de kapper, of hoe je in Jemen als blijk van waardering een geit krijgt, met als eindbestemming de barbecue. ‘Export is machtig mooi’, is het credo van Zonderman, die de aanwezigen met exportambities graag wijst op de site 'Ik ben Drents Ondernemer' (ikbendrentsondernemer.nl/).

assen bitterballenborrel 2018 aug erikriensema5

 

400 Kilometer per uur
Mario ten Berge van Electric Motorcycles Assen weet zijn toehoorders te imponeren met feiten en cijfers over elektrisch motorrijden (‘Als we de motor niet begrenzen kan ie wel 400 km/uur’), inclusief de fiscale voordelen (‘Een e-motor kost 19.000 euro, maar dankzij alle voordelen kom je uit op 10.000') en natuurlijk met drie pronkstukken uit zijn collectie, die door de aanwezigen te bewonderen zijn. Ten Berge doet meer dan e-motoren verkopen en verhuren: hij organiseert tal van evenementen. Zoals onlangs een testdag op het TT-circuit, die ondanks een zeer korte voorbereidingstijd van een week toch succesvol was. Verder maakt hij regelmatig ritjes met groepen ondernemers, onder de naam 'Bikes and Business'. En is hij druk bezig met de uitrol van laadpalen, wat ook interessant is voor bedrijven; er zit zelfs een verdienmodel aan. Ten Berge komt graag op één van zijn elektrische motoren voorrijden om het uit te leggen.

assen bitterballenborrel 2018 aug erikriensema8

assen bitterballenborrel 2018 aug erikriensema7

assen bitterballenborrel 2018 aug erikriensema1

17-jarige mag pitchen
Na het verhaal van Ten Berge grabbelt mede-organisator Sylvia ter Wal traditiegetrouw in de BitterBallenBowl, om er het visitekaartje uit te vissen van de ondernemer die de volgende keer naast de hoofdspreker mag pitchen. Toevallig wordt het kaartje van Vivian ten Berge er uit gevist; de 17-jarige dochter van Mario ten Berge. Zij is nog maar net voor zichzelf begonnen als grafisch vormgever en gaat vanavond met haar vader mee om eens te proeven aan het zakelijk netwerken. Dat smaakt naar meer, dus. Evenals de bitterballen, overigens. Warm of niet: ze verdwijnen liefdevol in de gulzige ondernemerskeeltjes. Om weggespoeld te worden met een al even lekker koud sapje...

 

De volgende BitterBallenBorrel in De Bonte Wever is op donderdag 6 september. Gratis entree, gratis bitterballen, gratis netwerken. Wel even aanmelden: www.bitterballenborrel.nl/events/bitterballenborrel-assen-2-2018-09-06/.

 

assen bitterballenborrel 2018 aug erikriensema3

assen bitterballenborrel 2018 aug erikriensema4

assen bitterballenborrel 2018 aug erikriensema11

assen bitterballenborrel 2018 aug erikriensema10

assen bitterballenborrel 2018 aug erikriensema2

 

Tekst en foto's: Erik Riensema, Newz Marketing & Media © 2018.