Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

Geen beleidsstukken en moties, afgelopen donderdagavond in de Asser raadszaal, maar bier en innovaties. Deze niet-alledaagse ingrediënten maakten deel uit van een bijeenkomst van ondernemers en politici in het kader van Innofest, het project dat innovaties test op onder meer het TT-festival. En bij dat festival hoort nu eenmaal een biertje. Evenals een TT-burger met motoroliesaus. Daarover later meer.

assen innofest16

Innofest
De politici en ondernemers zijn er op uitnodiging van Ik ben Drents Ondernemer, provincie Drenthe, gemeente Assen en Innofest. Innofest geeft ondernemers de gelegenheid om innovaties in de praktijk uit te proberen, op acht festivals in Nederland, waaronder het TT-festival. Met het idee dat zo’n festival een mini-maatschappij is, een living lab. In de afgelopen 2,5 jaar zijn op die manier al 70 ondernemers geholpen en van de geteste prototypes is 80 procent op de markt gekomen.
Anna van Nunen van Innofest leidt de deelnemers in en en rondom het stadhuis langs vier testen op het huidige TT-festival. Ze doet dat op passende innovatie wijze, met silent disco koptelefoons, die je op moet zetten om haar verhaal en interviews met de ondernemers en onderzoekers te horen.

assen innofest13

 

TT VIP-kaarten
Voorafgaand aan de rondleiding zijn er welkomstwoorden van Toine Straatman van Ik ben Drents Ondernemer, de kersverse wethouder Roald Leemrijse van de gemeente Assen en gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe. De laatste haalt nog een ondernemer naar voren: Dick Middelbos van het gelijknamige Asser bandenbedrijf. Middelbos kwam namelijk als winnaar uit de bus bij een actie van Ik ben Drents Ondernemer op de Promotiedagen Drenthe, hij won 2 VIP-kaarten voor de TT van komende zondag. Brink noemt Innofest een geslaagde combi van cultuur en economie, die bijeenkomen op deze avond van innoveren en netwerken in een bruisend Assen, temidden van tienduizenden bezoekers.

assen innofest14

 

Crowd monitoring
De rondleiding door Anna van Nunen brengt het gezelschap onder meer naar de controlekamer van het TT-festival, op de derde verdieping van het stadhuis. Waar elk jaar weer nieuwe innovaties worden toegepast om de bezoekersstromen in de gaten te houden en in goede banen te leiden. Crowd monitoring. Met gebruikmaking van Led-schermen om aanwijzingen aan het publiek te geven. Tachtig procent houdt zich daaraan, zo blijkt. ‘We zijn via die schermen voortdurend aan het spelen met de bezoekersstromen, en proberen grote stromen en opstoppingen te voorkomen, om zo het aantal knokpartijen te verminderen. En dat lukt aardig’, aldus organisator Sander ten Bosch.

assen innofest7

 

Mellow kussen
Buiten bij de EHBO wordt het Mellow kussen getest: een kussen met daarin een apparaatje dat een rustige hartslag genereert. Bij de EHBO wordt getest of mensen die zich daar melden en vaak in paniek zijn, er rustiger mee kunnen worden. Uiteraard wordt het kussen -met succes- ook even uitgeprobeerd door het gezelschap, dat daarna helemaal zen verder loopt naar de volgende innovatieve test.

assen innofest6

 

Motoroliesaus
En dat is een smakelijke test: een TT-burger met motoroliesaus. Jawel. Het bedrijf Smaakmakkers uit Drachten is benieuwd of mensen zwarte saus blieven. Deze curry-achtige saus wordt geserveerd op een TT-burger-annex-Centuryburger, een pure rundvleesburger van Catering Teuben uit Eext. Smaakt prima, daar niet van. Maar of een goedje met de naam motoroliesaus ook na de TT rijkelijk zal vloeien? Misschien op de Zwarte Cross…

assen innofest2

 

Meer bier
Hoe dan ook zorgt de TT-burger met motoroliesaus voor voldoende brandstof voor de deelnemers, die na de bijeenkomst uitzwermen over het TT-feestgedruis in de stad. Meer bier en wellicht meer innovaties, die veelal aan de bar ontstaan. We zullen het de komende tijd merken. Wie een innovatief idee heeft onthouden na de biertjes, kan het prototype testen op een festival. Aanmelden kan via http://innofest.co/

 

assen innofest19

assen innofest18

assen innofest17

assen innofest15

assen innofest12

assen innofest11

assen innofest10

assen innofest9

assen innofest8

assen innofest5

assen innofest4

assen innofest3

assen innofest1

assen innofest20

Tekst en foto's: Erik Riensema, Newz Marketing & Media © 2018.

(Kop boven artikel: Gijs Meijer, provincie Drenthe)