Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

De vrijdagmiddag van De Drentse Zaak stond -op 15 juni- voor de 7de keer in het teken van Heel Drenthe Pitcht. In de lounge van het ondernemerscentrum in Assen kregen deelnemers de kans om voor een groot publiek in één minuut te vertellen wie ze zijn en – vooral - wat ze doen.

Het zal zelden zó lekker hebben geroken in De Drentse Zaak als deze vrijdagmiddag. Een mix van heerlijke geuren komt iedere deelnemer bij de ingang al tegemoet. Aan de zijkanten van de lounge van het ondernemerscentrum staan verschillende tafels met daarop onder meer rauwe, biologische chocolade en verschillende Antilliaanse en Arabische hapjes.

assen heeldrenthepitcht7 ingridnieborg3

 

Het lekkers hoort bij één van de 26 ondernemers die straks het podium pakt om zo te werken aan zijn of haar ondernemerspitch. “Een pitch is een korte intro, waarmee je de ander nieuwsgierig maakt. Een aanleiding voor een mooi gesprek”, legt Irene Wildenbeest (Wildenbeest Image Consulting) vooraf uit. Samen met ondernemersadviseur Albert Rouwkema (Werkplein Drentsche Aa) organiseert zij het evenement.

Wildenbeest traint en coacht ondernemers. Zo ook een aantal van de deelnemers, die voorafgaand aan Heel Drenthe Pitcht een cursus ‘pitchen’ hebben gehad. “Pitchen doe je wel tien keer per dag”, geeft ze de ondernemers mee. Dat kan in de supermarkt zijn, tijdens een netwerkborrel of gewoon op straat.

Naast het pitchen, het netwerken en het proeven van de heerlijke hapjes, waren er ook verschillende andere activiteiten. Zo konden deelnemers in de presentatieruimte hun website laten scannen door Erwin van der Star (Rondom Internet), een fotoportret laten maken door Ingrid Nieborg of langs bij microdichter Douwe-Jan Schrale. Daarnaast vertelde Lia Kesojan (Fit Assen) in een van de vergaderruimtes in het ondernemerscentrum deelnemers alles over beweging en konden ondernemers bij David Abee terecht voor een videoboodschap.

Naast hen waren er verschillende andere ondernemers die tijdens de pitch vertelden over hun bedrijf. Dit keer ging Heel Drenthe Pitcht met een buitenlandse deelnemer zelfs internationaal! De volgende editie van het pitchevenement staat alweer ingepland. Op 16 november zijn ondernemers wederom van harte welkom in De Drentse Zaak.

Deelnemers: Anja van Dalen (Sprekend Anja), Lia Kesojan (Fit Assen), Erwin van der Star (Rondom Internet), Tania Arkema (Picasso Coaching), Wilko Gaastra (bedrijfskundige), Iwan Gajadhar (Repro Repro), Renata Hilberts (Vi@Service), Jan Hummel (DBO Energie), Agnes Kruys (VA Agnes), Shadira Lodowica (Antilliaanse hapjes), Harry Mulder (Mam administraties), Ingrid Nieborg (portretfotograaf), Joris Overzier (China-deskundige), Douwe-Jan Schrale (microdichter), Patricia Snelders (Horse Connection), Frea Stuurwold (beeldend kunstenaar), Priscilla Touwslager (Virtual Secretary 4 you), Esther van der Linden (zakelijk tekenaar), Jitske van der Spoel (De Heemst), Nynke van Eijsden (De Blauwe Fenix), Rens Wals (woningmakelaar), Melvyn Gisolf (Mayan Chocolate), Mirjam de Vries (De Boekhouding), Saïd Louazna (Madame Tajine), Natascha Purper (Yin Yoga Medical) en Igor Demydczuk (pianist).

assen heeldrenthepitcht7 ingridnieborg1

assen heeldrenthepitcht7 ingridnieborg2

assen heeldrenthepitcht7 ingridnieborg4

assen heeldrenthepitcht7 ingridnieborg5

assen heeldrenthepitcht7 ingridnieborg6

assen heeldrenthepitcht7 ingridnieborg7

assen heeldrenthepitcht7 ingridnieborg8

assen heeldrenthepitcht7 ingridnieborg9

assen heeldrenthepitcht7 ingridnieborg10

assen heeldrenthepitcht7 ingridnieborg11

assen heeldrenthepitcht7 ingridnieborg12

assen heeldrenthepitcht7 ingridnieborg13

Tekst: Jolien Bennema - Het Geheime Wapen.

Foto's: Ingrid Nieborg.