Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

stedenkringbokaal7

Na de 6-0 nederlaag in 2016 is het de beurt aan het Nederlands elftal om de balans met Der Mannschaft weer te herstellen. De vierde editie van de tweejaarlijkse Stedenkringbokaal staat gepland op donderdag 21 juni vanaf 16.30 uur in het Duitse Hebelermeer (vlak over de grens bij Zwartemeer). 
Hoewel er elke keer fanatiek gevoetbald wordt, gaat het bij dit inmiddels traditionele evenement -georganiseerd door Gerhard Roelfes van de Stedenkring Zwolle-Emsland en journalist Martin Laning uit Emmen- toch vooral om het netwerken. Met Nederlandse (haring) en Duitse (Brattwurst) hapjes en drankjes.

A37
Grensoverschrijdend zakendoen. Met die gedachte is de stedenkring ooit opgericht, alsmede met het streven naar een goede verbinding binnen dit gebied. Die is inmiddels grotendeels gerealiseerd, met de A37 die tot aan de A31 bij Meppen vierbaans is. Grote wens aan beide zijden van de grens is nog altijd het doortrekken van die vierbaans verbinding (de E233) naar de A1 bij Cloppenburg.
De Stedenkringbokaal is één van de middelen om het doel te bereiken. Zowel op het veld als langs de lijn ontmoeten Duitse en Nederlands ondernemers, bestuurders en journalisten elkaar. Vorige keer zagen we onder meer Wildlands-directeur Frankwin van Beers, FC Emmen directeur Wim Beekman en directeur Roland Welles van de Rabobank Emmen-Coevorden. Met als coach oud-wethouder Gezienes Evenhuis van de gemeente Emmen. In het Duitse team een aantal burgemeesters uit de grensstreek, bankiers en Geschäftfuhrers van grote en kleine bedrijven.

Volksliederen
De wedstrijd om de Stedenkringbokaal duurt 2 x een half uur en begint om 17:00 uur met de volksliederen. De scheidsrechtersvereniging Zuidoost-Drenthe zorgt voor het arbitrale trio. Na afloop van de wedstrijd en de prijsuitreiking is het tijd voor de ‘derde helft’. De organisatie zorgt voor een goed voorziene gratis barbecue door Gasthof Robben. En Frau Antje is met Hollandse Nieuwe vertegenwoordigd. Reden genoeg voor een toast op de tegenstander of een goed gesprek.
De Stedenkringbokaal is bedoeld om elkaar als buren beter te leren kennen. Aan de wedstrijd en het eten zijn geen kosten verbonden voor deelnemers en bezoekers.

Mogelijk is er nog ruimte in het Nederlands elftal voor ondernemend toptalent. Neem hiertoe contact op met Gerhard Roelfes: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (kan in het Nederlands).

Het adres voor de routeplanner is Hebelermeer 44 in Twist, Duitsland.

 

Nog wat foto's van 2016:

stedenkringbokaal18

stedenkringbokaal22

stedenkringbokaal23