Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

De tijd dat je voor een lening automatisch naar een bank ging, is toch echt voorbij. Natuurlijk stroomt er nog heel wat investeringsgeld via de ABN AMRO's, ING's en Rabo’s naar projecten, maar daarnaast bieden crowdfunding en tal van andere financieringssystemen nieuwe kansen voor ondernemers. Kansen om geld te krijgen waar dat via een bank niet zo snel lukt (of om dat via stapelfinanciering toch voor elkaar te krijgen), en kansen om goed te verdienen aan geld dat je over hebt, met rentetarieven tot wel 9 procent. Maar welk financieringssysteem kies je? Er zijn er langzamerhand zoveel, dat je door de geldbomen het bos niet meer ziet. En dus organiseerde onafhankelijk financieel adviseur Credion uit Assen, in samenwerking met geldverstrekker Spotcap, afgelopen week het Financieringscafé op het TT-circuit.

assen credion financieringscafe01

 

Er kwamen zes verschillende partijen naar de Legends Club, om geïnteresseerde ondernemers voor te lichten over de verschillende mogelijkheden:

* Spotcap (helder en snel online zakelijk krediet -werkkapitaal- tot 300.000 euro)
* Boozt24 (factoring, financiering met beoordeling op basis van uitstaande facturen en eigen onderzoek)
* Geldvoorelkaar (crowdfunding platform)
* Beequip (equipment lease, gebruikt of nieuw materieel leasen)
* Mogelijk (bankvrij zakelijk vastgoed financieren)
* Fiscalis (fiscale adviezen over de nieuwe financieringsmogelijkheden)

Alle zes presenteerden in kort bestek hun financieringssyteem en beantwoordden kritische vragen vanuit het publiek. Om er daarna bij de bar van de Legends Club onder het genot van een hapje en een drankje nog even rustig verder over te praten. Dat bleek een goed concept; de aanwezigen waren goed te spreken over de opzet. 
Mede-organisator Lammert Atsma van Credion wil dan ook zeker vaker een dergelijk evenement in de regio organiseren. Zodra er weer een Financieringscafé in de buurt is melden we het op Noordbizz, of neem contact op met Lammert Atsma om op de hoogte te blijven (of voor een persoonlijk advies): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06–2000 6597.

 

assen credion financieringscafe02
Gezellige conversaties in het Financieringscafé, met rechts op de voorgrond de twee organisatoren Olivier van der Koelen van Spotcap (links) en Lammert Atsma van Credion.
Atsma adviseert ondernemers en investeerders over alle nieuwe -en oude- vormen van bedrijfsfinanciering (ruim 80 verschillende geldverstrekkers). ‘Bij Credion zijn we zelf ondernemer en kunnen daarom ook als geen ander ondernemers adviseren. We begrijpen wat ambitie is, kennen het werken vanuit passie, denken als vanzelf in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden, maar verliezen nooit de realiteit uit het oog.’ Zie https://www.credion.nl/assen.
Van der Koelen v
ertelt op zijn beurt over het in 2014 opgerichte Spotcap: ‘Met de inzet van slimme technologie en een team van experts, bieden we de mogelijkheid om snel en efficiënt online zakelijk krediet aan te vragen. Ondernemers kunnen zo flexibel inspelen op diverse financieringsbehoeftes voor hun bedrijf.’ Zie https://www.spotcap.nl/.

 

assen credion financieringscafe03
Na afloop van de bijeenkomst worden er zelfs al concreet zaken gedaan, tussen de ondernemers Sanne Koops uit Emmen en Jacob Pieterman uit Holwierde -die met een uniek concept in de automotive-branche bezig zijn, waarover ze nu nog niets kunnen vertellen, maar dat een flinke economische impuls voor Noordoost-Groningen kan worden- en (rechts op de voorgrond) Henri Kreuger van Geldvoorelkaar, onder het toeziend oog van (links vooraan) Lammert Atsma van Credion.

 

assen credion financieringscafe04
Ondernemer Sander Kroezen van uitzendorganisatie A28 in Hoogeveen (rechts op de foto) is geïnteresseerd in financieringsmogelijkheden voor zijn uitbreidingsplannen, en wordt hierover voorgelicht door Olivier van der Koelen van Spotcap (links) en Edwin Adams van Geldvoorelkaar. 

 

assen credion financieringscafe05
Aan de bar van de Legends Club wordt gezellig doorgekletst, met geheel rechts directeur-eigenaar Ben Vroom van Fiscalis Accountants uit Assen, die een aantal handige fiscale tips voor de aanwezige ondernemers in petto had.

 

assen credion financieringscafe06

 

 

Tekst en foto's: Erik Riensema, Newz Marketing & Media © 2018.