Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

Daags na het succesvolle Bevrijdingsfestival was het in Assen zondag opnieuw feest voor zo’n 30 medewerkers van de Asser bedrijven Brasserie de Kroon, DitisWerk, Duo Bewindvoering, Easymail DMP, Lodewijk Napoleon, Newz Marketing & Media en de VVV. Op initiatief van ondernemers Ronald Obbes, Jack Wieringa en Bill Sandburg namen ze het in het Asser Bowling Centrum op tegen het Lodewijk Napoleon Bowlingteam.

assen bowlen8

Het LNB komt sinds een jaar of 4 uit in de Regionale Trio League en scoort daarin goed. Het Asser team, bestaande uit captain Ronald Koensen (door ziekte niet aanwezig), Mischa Been, Roelof de Ruiter, Jorn Kral, Gerald Stel en Marjan Bouma, staat momenteel 2e in de competitie, die op verschillende bowlingbanen in het hele Noorden wordt gehouden. Gerald Stel bereikte al twee keer de maximale score van 300 (12 strikes achtereen).

De 300 werd afgelopen zondag in Assen niet gehaald; daarvoor was de afleiding in de vorm van gezelligheid, hapjes en drankjes te groot voor de wedstrijdbowlers. Maar het plezier was er niet minder om. Dat begon al op het terras voor het ABC aan de Groningerstraat, waar het na de grootschalige werkzaamheden in het kader van de FlorijnAs weer heel goed toeven is. En na het bowlen ging het feest vrolijk verder met een buffet in het naastgelegen Chinees restaurant Fong Sho.

De leukste feestjes ontstaan altijd spontaan; zo ook deze officieuze bowlingwedstrijd. Het idee borrelde op in Lodewijk Napoleon, waar de bowlers na de wedstrijden op zondagmiddag altijd bijeenkomen voor een gezellige evaluatie en waar uitbater Ronald Obbes onlangs opperde of het team het niet een keertje wilde opnemen tegen de medewerkers van een aantal verschillende bedrijven waarbij hij betrokken is.

Zo gezegd, zo gedaan, en daar vlogen de spares en strikes in het rond, afgelopen zondag. Wellicht de start van een jaarlijkse traditie. Al zal het ABC volgend jaar te klein zijn, als ook het voltallige personeel van het Wapen van Drenthe -het nieuwste initiatief van Obbes samen met Jack Wieringa dat binnenkort van start gaat- van de partij is. Maar daar vindt creatieveling Obbes vast wel een oplossing voor.

Oh ja: wie benieuwd is naar de uitslag van de officieuze wedstrijd tussen het Lodewijk Napoleon Bowlingteam en de medewerkers van de 7 Asser bedrijven, moeten we teleurstellen: we hebben de uitslag niet kunnen noteren. Daar was het te gezellig voor.

assen bowlen4
De organisatoren Ronald Obbes (staand, geheel links), Jack Wieringa (staand, derde van links) en Bill Sandberg (staand, vijfde van links), samen met het Lodewijk Napoleon Bowlingteam (zonder captain Ronald Koensen).

 

 assen bowlen9


assen bowlen10

assen bowlen11

assen bowlen6

assen bowlen7
assen bowlen5

assen bowlen3

assen bowlen1

assen bowlen2

 

Tekst en foto's: Erik Riensema, Newz Marketing & Media © 2018.