Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

De Asser BitterBallenBorrel -afgelopen donderdag in De Bonte Wever- stond in het teken van de persoonlijke noot. En wel die van de twee sprekers: Tamara Boor en Toine Straatman. Ze vertellen op de bijeenkomst niet alleen over hun business, maar ook over zichzelf en hun privé-leven. Dat maakt hun verhalen extra boeiend.

assen bitterballenborrel 2018 april6

Hard genieten
Tamara Boor laat tijdens haar pitch een lieflijke foto zien waar ze met haar dochter op staat, op het Bevrijdingsfestival in Assen. Heel persoonlijk, maar ook wel weer passend bij de business van Tamara, die zich bezighoudt met de organisatie, productie en communicatie van evenementen, waaronder het TT-festival. ‘Hard werken en daarnaast ook hard genieten van het leven, bedenken en uitvoeren, alles of niets en vooral heel erg veel lachen. Dat ben ik’, aldus Tamara. Ze is op dit moment druk met de opening van het nieuwe station in Assen, binnenkort.

assen bitterballenborrel 2018 april2

Tamara mag pitchen omdat haar visitekaartje vorige keer uit de ‘bitterballenbowl’ werd gevist. Sylvia ter Wal van de BBB-organisatie vist na de pitch van Tamara een nieuw visitekaartje uit de bowl, en wel die van fotograaf Miranda Drenth. Wie benieuwd is naar haar pitch, is van harte welkom op de volgende BitterBallenBorrel, op donderdag 3 mei van 17:00 tot 20:00 uur in De Bonte Wever.

Hoofdpiet
Hierna krijgt Toine Straatman het woord. Hij is uitgenodigd om te vertellen over het project Ik ben Drents Ondernemer, waarmee hij furore maakt als de presentator in het rode kostuum. Toine nodigt het BitterBallenBorrel-gezelschap van harte uit om met elkaar in Drenthe ambities te realiseren; het programma Ik ben Drents Ondernemer heeft daar allerlei tools voor.
Toine vertelt ook over zijn activiteiten als ondernemer, samen met Elise van der Laan, zijn nevenfunctie van Hoofdpiet tijdens de beroemder Asser Sinterklaasintocht en hoe hij vanuit Rotterdam in Assen terecht kwam. Indrukwekkend zijn de persoonlijke ontboezemingen van Toine, onder meer over hoe zijn vader verongelukte toen hij 4 was en hoe hem dat heeft gevormd. En hoe zijn drie kleine kinderen hem nu inspireren. Bijvoorbeeld tot leuke kindervoorstellingen van Van Straat tot Laan. Maar ook het trainen van Alescon-medewerkers en andere opdrachten uit de zakelijke markt, waarbij het telkens weer om Beleving met een hoofdletter B gaat. Toine heeft ook nog een filosofische vraag voor alle aanwezigen (en lezers van dit artikel): ‘Waarom doe je wat je doet?’

Marsdijk-tafel
De vraag van Toine is de opmaat voor tot menig inspirerend conclaaf bij de borrel, en natuurlijk de bitterbal, aan de diverse statafels en de bar. Zo ook aan de ‘Marsdijk’-tafel, althans een tafel waar toevallig twee ondernemers uit deze wijk met elkaar in gesprek zijn: Marlous Winter (opticien, See & Watch) en -tweede van rechts op de foto- Cor Lamain (Cor’s Little Gym).

assen bitterballenborrel 2018 april5
Cor -die in de race is voor een Dutch Fitness Award, stemmen kan via zijn Facebookpagina Cor’s Little Gym https://www.facebook.com/corpersonaltrainer/- en Marlous houden er beide een persoonlijke werkwijze op na. Daarmee manifesteren ze zich ten opzichte van de ketens in hun branche. Cor en Marlous kennen hun klanten persoonlijk en zijn er soms een soort sociaal werker bij. Maar dat doen ze met alle liefde; het geeft hun werk een meerwaarde.
Niet uit Marsdijk, maar uit Leeuwarden, spreekt Marc Hardenberg (tweede van links op de foto) een gezellig woordje mee. Marc is van de koffie, en niet zomaar koffie, maar Peeze koffie. Volgens Misset Horeca de lekkerste koffie van Nederland. Als Noordelijk vertegenwoordiger van dit heerlijke en meest duurzame koffiemerk uit Arnhem komt Marc veelvuldig in Assen, waar hij samengewerkt met Animo en waar er mede dankzij hem in kleine en grote bedrijven Peeze koffie wordt gedronken. Niet geheel toevallig ook in De Bonte Wever. Maar ook in Lodewijk Napoleon bijvoorbeeld, en straks in het Wapen van Drenthe.

Noordbizz magazine
We treffen ook onze eigen Cornelis Hekkert -accountmanager van Noordbizz- op de foto hieronder in gesprek met Natasja Puper, over het nut van netwerken en natuurlijk over het nieuwste Noordbizz magazine, dat net uit is en de komende tijd wordt verspreid in Assen, Aa en Hunze en Tynaarlo (en online via pdf, zie http://ikbendrentsondernemer.nl/wp-content/uploads/2018/04/Noordbizz-maart-editie-DV.pdf). Geheel rechts op de foto Karin Vegter van Actieflyer in gesprek met Miranda Drenth, die op de volgende BitterBallenBorrel mag pitchen.

assen bitterballenborrel 2018 april3 

 

assen bitterballenborrel 2018 april1

Dikke lol bij -of om- de bitterbal: Christine van de Wetering van CRISP Klantbeleving (links op de foto) en Anita ter Veld (De Bonte Wever). Christine vertelt hoe zij met haar team van experts klantbeleving onderzoekt, rapporteert en monitort. We bevelen in dit kader van harte haar recente LinkedIn-post ‘Hoe je ontevreden klanten laat klagen’ aan: https://www.linkedin.com/pulse/hoe-je-ontevreden-klanten-laat-klagen-christine-van-de-wetering/

 

 

 

 

 

 

 

Tekst en foto's: Erik Riensema, Newz Marketing & Media © 2018.