Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

De Drentse Zaak ging dinsdagavond improviserend het nieuwe jaar in. Met dank aan Veentheater, dat de nieuwjaarsreceptie van en in het Drentse kenniscentrum en ondernemershuis aan de Beilerstraat in Assen opluisterde met onderhoudend improvisatietheater.

asn ddz nieuwjaar2018 1
Acteur Dick Veen van Veentheater loodst De Drentse Zaak improviserend het nieuwe jaar in.

 

Het theatergezelschap weet de met 80 ondernemers goed gevulde foyer van de aardig aan het lachen te krijgen. Al staan de gezichten op dat moment al op blij, dankzij de nieuwjaarsrede van DDZ-directeur Harry Weitering, die vrolijk terugblikt op een florissant 2017. Onder zijn leiding heeft De Drentse Zaak in het afgelopen jaar veel nieuwe initiatieven ontplooid, is het centrum beter zichtbaar geworden en zijn er ten opzichte van een jaar eerder 30 % meer ondernemers geholpen. 

Er is sprake van een goede kruisbestuiving van startende en gevestigde ondernemers in De Drentse Zaak, waar ondernemers worden gecoached, waar Werkplein Drentsche Aa ondernemers helpt met de BBZ en waar trainingen en bijeenkomsten worden gehouden. Ook doen de huurders in het bedrijfsverzamelgebouw het goed.

Volop bedrijvigheid dus, en dat gaat volgens Weitering komend jaar alleen maar verder toenemen. Onder meer met het initiatief Heel Drenthe Onderneemt; waarbij groepen ondernemers samen een bedrijf beginnen. Het eerste bedrijf wordt binnenkort ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. We zullen er meer van horen. Dat geldt ook voor de nieuwe reeks Ladder naar Succes voor Statushouders. En er komen nieuwe bijeenkomsten.

Vanwege de toenemende bedrijvigheid wordt het centrum binnenkort uitgebreid met twee nieuwe vergaderruimtes. Ook wordt de samenwerking met de Ondernemersfabriek voortgezet en zijn er gesprekken met andere partijen gaande. Weitering zoekt graag meer samenwerking, daarbij gesteund door het bestuur van De Drentse Zaak, onder voorzitterschap van Laura de Vries. Met de ambitie om hèt kenniscentrum en ondernemershuis van heel Drenthe te worden.

Kortom: we gaan in 2018 nog veel horen van De Drentse Zaak.

asn ddz nieuwjaar2018 2
Uiteraard wordt er volop genetwerkt, onder meer door -rechts op de voorgrond- ondernemersadviseur Albert Rouwkema van Werkplein Drentsche Aa. 

 

asn ddz nieuwjaar2018 3
Marjan Muis (links) en Martiene Bottema poseren tussen het netwerken door. Marjan Muis is al jaren als coach actief bij De Drentse Zaak en heeft menig ondernemer op weg geholpen naar een succesvol bedrijf. Martiene Bottema is ondernemer en runt Lotus, centrum voor mindfulness en yoga.

 

asn ddz nieuwjaar2018 4
Laura de Vries, voorzitter van De Drentse Zaak en ondernemer (Mensenzaken), geanimeerd in gesprek met coach Martijn van der Tuin, die onder meer actief is voor het project Heel Drenthe Onderneemt.

 

asn ddz nieuwjaar2018 9
Een vrolijk onderonsje tussen de Asser ondernemers Wim de Vries (links) en Evert Perton (rechts), met tussen hen in de IMK’ers Arjan Post en René Groot Beumer.

 

asn ddz nieuwjaar2018 5

asn ddz nieuwjaar2018 6

asn ddz nieuwjaar2018 7

asn ddz nieuwjaar2018 8

 

Tekst en foto's: Erik Riensema, Newz Marketing & Media © 2018.