Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

EELDE - Elf vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, onderwijs en overheid in Drenthe en Groningen hebben op donderdag 29 juni een manifest ondertekend bij de voormalige Rijksluchtvaartschool (RLS1957) in Eelde. De deelnemers verklaren dat zij binnen twee jaar samen tenminste tien initiatieven gaan realiseren op het gebied van logistiek, energie en drones. Daarmee zorgen ze voor dynamiek en nieuwe bedrijvigheid. De partijen werken samen met instellingen voor onderwijs en onderzoek, jongeren en ondernemers met initiatieven rondom GAE. Hiermee willen zij anderen inspireren om ook aan te sluiten.

eelde rls drones

Initiatieven en festival
Op dit moment wordt er gewerkt aan projecten om drones op waterstof te laten vliegen, vervoer van goederen en het in beeld brengen van dorpen van de toekomst. Zaterdag 23 september worden enkele ideeën gepresenteerd op een festival over logistiek, energie en drones. Dit festival vindt plaats rondom het provinciaal monumentale pand RLS1957 en op het terrein van Groningen Airport Eelde. De dag staat in het teken van beleven, inspireren, doen en de open dag van de luchthaven.

Deelnemende partijen manifest
Omni Drones Academy, Wake Up Events, Holthausen, De Maakschappij, BrandYour, Ideas 4 you, Rabobank, Hanzehogeschool Groningen, BOKD, Echt Martine en GRQ Business Network.