Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

Een bonte stoet aan startende ondernemers kwam vrijdagmiddag in De Drentse Zaak in Assen voorbij, tijdens de 4e editie van Heel Drenthe Pitcht. Ruim 50 bezoekers zagen en hoorden 18 kersverse ondernemers pitchen: van drone-piloot tot didgeridoo-speler en van male model tot arabic bites cateraar.

assen dedrentsezaak heeldrenthepitcht4 noordbizz hilbranddijkhuizen 1

Het is een kleurrijk palet aan nieuwe Drentse bedrijven en prille initiatieven, voor het voetlicht gebracht in hapklare pitches van nog geen minuut. De ondernemers hebben voorafgaand aan het event een pitch-workshop gevolgd van Irene Wildenbeest, en mogen het geleerde meteen in de praktijk brengen. Om na de pitches ook nog eens te netwerken met de bezoekers. Bovendien mogen ze een pitchvideo laten maken door David Abee en een professionele profielfoto door Hilbrand Dijkhuizen.

De pitches zijn deze keer opvallend kort; soms nog geen halve minuut. Of het nu aan het warme weer ligt, of aan de goede training van Irene (‘We maakten er tijdens de workshop ook een beetje een spelletje van wie de kortste pitch kon houden’), feit is dat menig bezoeker het gezien de warmte en de lonkende verfrissende drankjes niet zo erg vindt om deze keer wat kortere verhalen aan te horen. Anderzijds mag menig pitcher ook best wel een half uur aan het woord, want er zitten boeiende verhalen bij.

Zoals dat van Derk en Eline. Het duo uit Rolde pitcht elk apart: Eline met het gezamenlijke bedrijf D&E Organisatoren en Derk met de activiteiten die hij daarnaast als zelfstandige onderneemt: huisontruimingen en workshops didgeridoo-spelen. Zie https://www.deorganisatoren.nl

Of wat te denken van model en acteur Sander de Wijs uit Gieten. Je zou bijna denken wat doet een model op een ondernemersbijeenkomst; die speelt zich met zijn geweldige looks toch vanzelf wel in de kijker? Maar ook modellen zijn ondernemers en moeten ondernemersdingen leren. Zoals pitchen, bijvoorbeeld. We zijn benieuwd waar het hem zal brengen de komende tijd; misschien komen we hem wel in de Asser netwerken tegen, misschien wel op de internationale catwalks. Zie http://sanderdewijs.com

En dan komt opeens Frank Staats uit Hoogersmilde aanlopen, of bijna vliegen. Met een grote koffer, waaruit hij de meest futuristische drone tevoorschijn tovert. Waarmee hij bijvoorbeeld bedrijfsfilms kan maken.
Even later maakt Assenaar Saïd Louazna ons lekker met heerlijke arabische hapjes, ofwel small arabic bites, die hij met zijn cateringbedrijf Madame Tajine aan de man brengt. Onder meer op het Preuvenement, dat op 26 en 27 augustus in Assen wordt gehouden. Tijdens Heel Drenthe Pitcht mogen we alvast voorproeven. Zie http://www.madametajine.nl.

Drenthe heeft er mooie bedrijven bij gekregen; benieuwd hoe ver ze het gaan schoppen. We houden het uiteraard in de gaten. Dat geldt ook voor de eerstvolgende -lustrum-editie van Heel Drenthe Pitcht, op vrijdag 3 november in De Drentse Zaak. Zie http://www.dedrentsezaak.nl 

Na afloop van de pitches komen we zelf nog even in de schijnwerpers te staan, tijdens de presentatie van de nieuwste editie van Noordbizz Magazine. Irene Wildenbeest krijgt het officiële eerste exemplaar overhandigd. Het kwartaalmagazine wordt de komende tijd verspreid onder alle ondernemers in de gemeenten Assen, Aa en Hunze en Tynaarlo. Met onder meer interessante info over crowdfunding, Internet of Things en een reportage over Vandervalk 2.0 in Assen. Hou je brievenbus in de gaten!

assen dedrentsezaak heeldrenthepitcht4 noordbizz hilbranddijkhuizen 2

assen dedrentsezaak heeldrenthepitcht4 noordbizz hilbranddijkhuizen 3

assen dedrentsezaak heeldrenthepitcht4 noordbizz hilbranddijkhuizen 4

assen dedrentsezaak heeldrenthepitcht4 noordbizz hilbranddijkhuizen 5

assen dedrentsezaak heeldrenthepitcht4 noordbizz hilbranddijkhuizen 6

Tekst: Erik Riensema.
Foto’s: Hilbrand Dijkhuizen, www.hilbranddijkhuizen.nl.