Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

Startups, jonge en gevestigde ondernemers uit Drenthe -en ver daarbuiten- verzamelen zich op dinsdag 2 mei in Hoogeveen. Het is die dag dubbel startup-feest in de ondernemende Drentse plaats. 's Middags wordt in Ondernemershotel De Compaen de Startersdag Drenthe gehouden en 's avonds in De Tamboer de semi-finale van de Young Business Award. Beide evenementen zijn gratis toegankelijk en worden gehost door presentator Tom Coronel (bekend van de Dakar Rally).

 

Facebook Banner Startersdag Drenthe Edited

 

Startersdag Drenthe

Over de Startersdag Drenthe schreven we onlangs al iets op Noordbizz: Tom Coronel helpt Drentse starters accelereren 

Programma:
11.45 - 12.00 Inloop 
12.00 - 12.30 Lunch 
12.30 - 12.45 Opening
12.45 - 13.30 Inspiratiesessies Rabobank Bovenkamer - Ondernemersfabriek Schatkamer
13.45 - 14.30 Inspiratiesessies KvK Schatkamer - Rabobank Bovenkamer
14.30 - 15.45 Presentatie Tom Coronel Academiezaal
15.45 - 16.15 Afsluiting en borrel

Aanmelden: http://startersdagdrenthe.nl/#aanmelden

 


Young Business Award


's Avonds gaat de Young Business Award 2017 in Hoogeveen verder met de tweede halve finale in theater De Tamboer. Het bezoeken van de halve finale is gratis, maar de inspiratie is onbetaalbaar. Tom Coronel neemt u in theater De Tamboer mee in de race wie de ‘meest veelbelovende startup van Nederland’ gaat worden.

De zes startups: 'Watermelon Messenger, Inkless, Media Distillery, plugify, CC Diagnostics en Storage Share' strijden hier om twee finale-tickets die toegang geven tot de finale van de Young Business Award, op 6 juni in het Atlas Theater in Emmen.

Het wordt een race tegen de klok, waarin elke halvefinalist slechts zestig seconden de tijd heeft om u met een elevator pitch te overtuigen van zijn of haar startup. Na de pitch krijgt elke startup acht minuten de tijd om zoveel mogelijk kritische vragen van de jury (én van u als publiek) te beantwoorden. Twee van de zes startups rijden huiswaarts met een finale-ticket.

Lees hier het verslag van de eerste halve finale in Assen: http://www.noordbizz.nl/reportages/12631-niet-winnende-hyperloop-steelt-de-show-op-halve-finale-yba

Programma:
19.00 uur Inloop
19.30 uur Kick-off programma
21.00 uur Start netwerken
21.30 uur Bekendmaking finalisten YBA2017

Aanmelden: http://www.youngbusinessaward.com/evenementen/semi-finale-hoogeveen/