Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

ASSEN - Naast het Ondernemers Fonds Assen (OFA) zijn er in vele andere steden ook ondernemersfondsen actief. Om ervaringen uit te wisselen, waren vertegenwoordigers op 6 april te gast in Assen. In de Statenzaal van het Drents Museum kwamen zij bijeen. Belangrijke constatering is dat de fondsen allemaal een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de stad en het ondernemersklimaat.

ondernemersfondsassen1
Op de foto spreekt Maurice Hoogeveen (rechts) de deelnemers toe, onder het toeziend oog van Aart van Bochove, voorzitter van het Landelijk Platform Ondernemersfondsen. 

 

Gezien de verschillen in omvang van de gemeenten, zijn er wel grote verschillen tussen de budgetten. Deze lopen uiteen van 200.000 euro tot anderhalf miljoen euro per jaar. Inzake de 'trekkingsgerechtigden' (partijen die geld mogen ‘trekken’ uit het fonds, in Assen zijn dat met name MKB Binnenstad, Ondernemend Assen, Parkmanagement Noord en Gilde Bart) zijn er niet zo veel verschillen. De lokale ondernemersverenigingen zijn met name verantwoordelijk voor een juiste besteding van de aan hen toegekende bedragen. Bij alle fondsen is er sprake van een overeenkomstig budget voor bovenstedelijke projecten. Dit zijn veelal activiteiten en evenementen in de binnenstad.

De gasten waren onder de indruk van hetgeen er in Assen is bereikt middels de instelling van het Ondernemers Fonds Assen. Tijdens de bijeenkomst kon wethouder Maurice Hoogeveen melden dat het College van B&W recent het voorstel aan de gemeenteraad heeft gedaan om het OFA te continueren (lees hier het volledige persbericht). De gasten waardeerden dat met een applaus. De bijeenkomst werd afgerond met een rondleiding door het Drents Museum.

ondernemersfondsassen2

 

Tekst: Arie van der Spek. Foto's: Esther van Riezen.