Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

ASSEN - De derde editie van Heel Drenthe Pitcht, die vrijdag 3 maart in De Drentse Zaak in Assen werd gehouden, kunnen we beter Heel Drenthe Zen noemen. Onder de maar liefst 25 pitchers waren opvallend veel ondernemers die zich met gezondheid, welzijn en spiritualiteit bezighouden en dat deze middag ook nog eens in de praktijk brachten; bezoekers konden na afloop in diverse ruimtes in De Drentse Zaak plaatsnemen op massagestoel of -tafel, om helemaal Zen te worden. Met succes: het gezelschap was opvallend Zen tijdens de netwerkborrel na de pitches.

4 assen heeldrenthepitcht3

 

De derde editie van Heel Drenthe Pitcht, georganiseerd door Albert Rouwkema van Werkplein Drentsche Aa (www.wpda.nl) en coach Irene Wildenbeest (www.wildenbeest-image-consulting.nl), was een succes. Er kwamen enkele tientallen ondernemers op af. Een aantal van hen was in de uren voorafgaand aan het event klaargestoomd voor hun pitch van 1 minuut, onder leiding van pitch-coach Irene Wildenbeest. Ook konden ze een zakelijke portretfoto laten maken door Gerda Bontsema (www.gerdabontsema.nl) en een pitchvideo door David Abee (www.abeepro.com).

En zo presenteerde de nieuwste lichting Drentse ondernemers zich op professionele wijze aan een grote groep collega-ondernemers. Dat ging de één gemakkelijker af dan de ander, maar allemaal kregen ze applaus en natuurlijk aandacht voor hun nieuwe bedrijf.

Een bloemlezing van opvallende pitches:

* Ondernemer Jacob Heitman, adviseur en projectleider bij vraagstukken in het landelijk gebied, presenteerde in wielerkledij TrapJeSapJe, waarbij je al fietsend een sapje of smoothie mengt en daarmee een goed doel ondersteunt. Voor Heitman, die het publiek trakteerde op heerlijke smoothies, is het goede doel Fiets voor een huis (www.fietsvooreenhuis.nl). En hij zoekt events waar sapjes getrapt kunnen worden. Die zijn er vast wel, melden maar: www.springpartner.nl/trapjesapje.

3 assen heeldrenthepitcht3
Jacob Heitman in wielertenue en met schort voor, namens TrapJeSapJe, luistert aandachtig naar één van de volgende pitchers.

 

* Renata Wiszniewska van Honua Massagepraktijk in Assen (www.honuamassagepraktijkassen.nl) hield een korte pitch, maar met een uitnodiging die voor een lange nasleep zorgde: wie dat wilde mocht namelijk een korte Tuina-stoelmassage ontvangen. En dat wilden veel ondernemers wel (zie bovenste foto). Menig blokkade van de hardwerkende zp’ers werd vakkundig opgespoord en met de Tuina-techniek aangepakt. Uiteraard lukte dat niet volledig in 5 minuten; maar ongetwijfeld wel als het een vervolg krijgt in de massagesalon van Renata.

* Een zelfde soort uitnodiging kwam er van ontspanningscoach Ella Brukker (www.klankmasseur.nl), die op de zolder van De Drentse Zaak een tijdelijke klankmassagesalon had ingericht. Klankschalen worden steeds bekender, bijvoorbeeld door sessies in de sauna. Maar dat haalt het niet bij een echte klankschaalsessie, volgens de methode van Peter Hess, waarbij verschillende klankschalen voor verschillende lichaamsgebieden worden gebruikt, en ook in een bepaalde volgorde. De eerste persoon die plaatsnam op de massagetafel, Esther van Riezen van Impulz Management Support (www.impulzmanagementsupport.nl), was na een kwartier al helemaal Zen. Om even later nog veel Zenner te worden, toen er nog eens een Tuina-massage van Renata Wiszniewska bij kwam. Esther zweefde zowat door De Drentse Zaak, na deze dubbele weldaad. En dan had ze nog niet eens een massage van de eveneens pitchende Carla Balt van Paarse Lotus (www.praktijkpaarselotus.nl) gehad...

5 assen heeldrenthepitcht3
Esther van Riezen (links), helemaal zen na twee massages, in gesprek met de avontuurlijke ondernemer Eelste (zie hieronder).

 
* Leah Groeneweg maakte iedereen in De Drentse Zaak blij door na de pitch over haar bedrijf Bloemenpad (www.bloemenpad.nl), de heerlijke hapjes die ze maakt van wat ze zoal in de berm en de wei aan ‘groenvoer’ tegenkomt, te laten proeven. Een keer wat anders dan kaas en dreuge worst, maar minstens zo lekker en nog een stuk gezonder ook. Bovendien geserveerd met een brede glimlach van de trotse ondernemer, die een mooi pad is ingeslagen met haar bedrijf.

* Ook de jonge ondernemer Eelste (27) uit Eexterzandvoort, die vilten producten maakt en workshops hierin geeft, slaat een bijzonder pad in. Ze baarde in haar pitch opzien met de aankondiging dat ze een wagen aan het bouwen is waarmee ze -voortgetrokken door paarden- de wereld rond wil trekken en waarin mensen overal een klein stukje mee kunnen reizen. Eelste maakte bij iedereen avontuurlijke fantasieën los, want wie droomt daar nu niet van? Volg haar maar op www.facebook.com/eelstesvardo.

* Spirituele pitches waren er ook over schilderen, body balance en yoga van Natascha Puper (www.nataschapuper.nl) en omgaan met rouwende mensen door Ton Zijderveld van Bulla (www.bulla.nl). Alsmede wat meer rationele, maar minstens zo creatieve pitches van bijvoorbeeld edelsmid Janne Terink (www.janneterink.nl), die zichzelf als ‘menselijke 3D-printer’ introduceerde.

* Directeur Harry Weitering van De Drentse Zaak sloot de lange rij pitches af met een welgemeend compliment aan de deelnemers, die het lef toonden om -vaak voor het eerst- voor het voetlicht te treden. Ook kondigde hij een nieuwe activiteit in het bruisende ondernemerscentrum aan de Beilerstraat aan: een -gratis- spreekuur van het Ondernemersklankbord op de woensdag in de even weken. De eerste is op woensdag 8 maart. Wel even vantevoren aanmelden: www.ondernemersklankbord.nl/spreekuren/regioteam-drenthe.

 

Organisator Albert Rouwkema constateerde tot slot dat de belangstelling deze keer nog weer groter was dan de vorige editie. De volgende Heel Drenthe Pitcht is in juni. Hou voor de exacte datum de wekelijkse Noordbizz-agenda (www.noordbizz.nl/agenda) in de gaten, of de agenda van De Drentse Zaak (www.dedrentsezaak.nl/evenementen).


2 assen heeldrenthepitcht3
De pitch van mobiel reisadviseur Wia Oosterhuis van TUI at Home (www.tuiathome.nl/wia-oosterhuis)...


1 assen heeldrenthepitcht3
... die na afloop een welverdiend applaus kreeg.

 

 

6 assen heeldrenthepitcht3
En natuurlijk werd er gezellig genetwerkt na afloop van de pitches, in De Drentse Zaak. 

 

 

Tekst en foto’s: Erik Riensema, Noordbizz.

 

 

Wilt u Noordbizz uitnodigen om verslag te komen doen van uw bijeenkomst? Neem dan contact op met Erik Riensema; 06-54900188 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..