Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

assen opencoffee 3

Zo'n 20 ondernemers uit Assen en omgeving togen woensdagochtend 21 september 2016 naar Flexible Workplace aan de Overcingellaan in de Drentse hoofdstad, waar de Open Coffee Assen werd gehouden. Noordbizz was van de partij en werd zelfs uitgenodigd om een discussie op gang te brengen over netwerken. En zo geschiedde: Wim de Vries van Noordbizz hield een pitch van een minuut of 10, waarna iedereen in meer of mindere mate aan het woord kwam om zijn of haar zegje te doen over hoe je een netwerkbijeenkomst laat werken, voor jou en voor een ander. Ook waren er 1-minuut pitches van deelnemers.

In de loop van de ochtend passeren -naast de netwerkdiscussie- boeiende verhalen de revue, onder het motto 'laat je zien en laat je horen'. De één gaat dat wat beter af dan de ander; maar uiteindelijk komen de verhalen wel los. En is dat niet voor de groep, dan wel in de één-op-één gesprekken daarna.


Robijn huijs

Wie zeker geen moeite heeft om zijn verhaal en public uit de doeken te doen, is coach en reïntegratiedeskundige Cees van der Boom uit Smilde. Hij is met iets heel moois bezig: het Robijn huijs, een inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten. Er zijn al van dergelijke inloophuizen in Groningen, Haren, Emmen, Hoogeveen en Musselkanaal, maar nog niet in Assen. Tenminste, nog niet echt. Hij heeft voorlopig wel onderdak gevonden bij de Flexible Workplace, maar zoekt nog een definitieve locatie, in de buurt van het WZA. Wie een idee heeft, kan contact opnemen met Cees via www.robijnhuijs.nl.
Ook webdeveloper Veronica Becerra uit Assen heeft een interessant nieuwtje te vertellen, in het verlengde van haar business: Coder Dojo. In deze dojo (oefenzaal) leren kinderen programmeren (coder is het Engelse woord voor programmeren). Er zijn al meerdere coder dojo's in Nederland, maar tot voor kort nog niet in Assen. Dankzij Veronica nu wel.

Koffieboontjes
En zo brengt de één na de ander iets naar voren, en weet weer een ander daar op in te haken. Frederique Karelse uit Anloo over verlies- en rouwverwerking, Remko van Rijthoven uit Oosterhesselen over de koffieboontjes waarmee hij het logo van Open Coffee Assen ontwierp, Daphne Grunstra uit Groningen over haar blog met de prachtige naam Mag ik iets lekkers (voor kinderen die van bakken houden), Aletta Armee uit Assen over het mooie initiatief Help Portrait, waaraan zij meewerkt in de regio Assen en coach Frank Roelands uit Beilen over zijn tips voor mensen die meer positiviteit in het leven willen.
Iedereen maakt een punt. Dit tot groot genoegen van Mark Meinema, die graag ziet dat iedereen zijn of haar punt maakt. André Jager ziet dat ook graag, met name bij werklozen, die hij onder het motto 'Zet jezelf in beeld' helpt te pitchen naar een baan.

Flexible Workplace
Initiatiefnemer Jeroen Eggink van Flexible Workplace constateert samen met Noordbizz dat er deze woensdag goed genetwerkt wordt door een bonte verzameling ondernemers. Geheel in de geest van Flexible Workplace, waar allerlei bedrijven gevestigd zijn, in een kantoorpand met volledig verzorgde flexibele werkplekken en kantoren vanaf 20 vierkante meter. Voorzien van alle gemakken en faciliteiten: ICT, kantoormeubelen, een professionele receptie en vergaderzalen.
Ondernemers die nog een leuke werkplek zoeken, vlakbij het station en met gratis parkeerruimte, voor niet al te veel geld, zijn van harte welkom bij Jeroen, aan de Overcingellaan 17. Een kijkje nemen kan trouwens ook iedere derde woensdag van de maand, tijdens de maandelijkse Open Coffee Assen. Onder het genot van lekkere koffie -want ook daarin voorziet Flexible Workplace- en boeiende verhalen. 

 

assen opencoffee 2

Wim de Vries (rechts) pitcht namens Noordbizz; links Frank Roelands en midden Cees van der Boom.

 

assen opencoffee 5

Communicatiespecialist Janine Niekus in gesprek met Cees van der Boom, over onder meer het boeiende fenomeen Geweldloze Communicatie.

 

assen opencoffee 7

Jeroen Eggink (links) van Flexible Workplace in gesprek met acquisiteur Jack de Jong.

 

assen opencoffee 9

Twee designers verwikkeld in een vrolijk gesprek; geheel rechts Ankemarije Dam en naast haar Aletta Armee.

 

assen opencoffee 14

assen opencoffee 17

assen opencoffee 19

Mark Meinema verwikkeld in een iets serieuzer gesprek met Froukje Ekelmans-Pater.

 

assen opencoffee 22

Janine Niekus en Remko van Rijthoven laten zich de koffie goed smaken, evenals rechts achter Daphne Grunstra.

 

assen opencoffee 28

Organisator Frank Roelands heeft het er maar druk mee; onder meer met het inschrijven van de deelnemers, zoals hier Ankemarije Dam, en het incasseren van de 5 euro voor de koffie.

 

assen opencoffee 36

assen opencoffee 39

Pitch van Froukje Ekelmans-Pater.

 

assen opencoffee 43

Pitch van Aletta Armee.

 

assen opencoffee 48

Pitch van Cees van der Boom.

 

assen opencoffee 50

Pitch van Veronica Becerra.

 

Tekst en foto's Erik Riensema, Noordbizz.