Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

Heel Drenthe pitchte, vrijdagmiddag bij De Drentse Zaak in Assen. Maar liefst 17 ondernemers maakten gebruik van de mogelijkheid om hun bedrijf in kort bestek te presenteren, op een netwerkbijeenkomst met enkele tientallen deelnemers. Ook mochten de pitchers hun verhaal in een video-boodschap vertellen bij David Abee, die een complete filmstudio had ingericht.

assen heeldrenthepitcht DSCF4408 2

Voor de meeste van de 17 was het de eerste keer dat ze pitchten; daartoe geïnspireerd door workshops en sessies bij De Drentse Zaak, van onder meer Irene Wildenbeest. Zij stoomde vrijdag een groot deel van het 17-tal klaar voor hun maiden-speech. Het applaus dat iedere deelnemer ontving was dan ook zeer welkom; evenals de vervolggesprekken bij de borrel daarna. Er werden veel concrete zaken gedaan, zo vernamen we in de wandelgangen.

Organisator Albert Rouwkema van De Drentse Zaak zag het allemaal tevreden aan en liet na afloop van de bijeenkomst weten dat er over een half jaar een vervolg komt op deze combinatie netwerken-pitchen. Hou de agenda van Noordbizz in de gaten; en je bent er de volgende keer bij!

De 17 pitchende ondernemers:

assen heeldrenthepitcht DSCF4356 2assen heeldrenthepitcht DSCF4359 2assen heeldrenthepitcht DSCF4365 2assen heeldrenthepitcht DSCF4372 2assen heeldrenthepitcht DSCF4373 2assen heeldrenthepitcht DSCF4375 2assen heeldrenthepitcht DSCF4378 2assen heeldrenthepitcht DSCF4383 2assen heeldrenthepitcht DSCF4386 2assen heeldrenthepitcht DSCF4390 2assen heeldrenthepitcht DSCF4392 2assen heeldrenthepitcht DSCF4396 2assen heeldrenthepitcht DSCF4399 2assen heeldrenthepitcht DSCF4402 2assen heeldrenthepitcht DSCF4380 2assen heeldrenthepitcht DSCF4406 2

Op de fotoserie hierboven achtereenvolgens: Stijn Hooijer (www.studiohaas.nl), Calvin Cheung (www.hao-ict.nl), Hans Reurig (www.budgetcoachhansroerig.nl), Harma Hingstman (Changing Realities), Ramon Landsbergen (www.gasole.nl), Leah Groeneweg (www.bloemenpad.nl), Mirjam de Vries (De Boekhouding), Ineke Vos (tekstschrijver), Renate Leeuwerke (www.ikbeneenregenboog.nl), Dick Kijff (www.kijff.nl), Amien Otaqi (www.otaqishop.nl), Anne van Otterloo (www.hartvoordementie.nl), Ria Wösten (www.hetpelgrimshuis.nl) -met op de achtergrond een aandachtig luisterende organisator Albert Rouwkema van De Drentse Zaak, Hillie Hooiveld (Children's Medical Care), luisterend publiek tijdens de pitch van Noordbizz en Harry Weitering (www.unive.nl). Niet op de foto: Marijke Hartman (www.verwondering.eu). 

 

assen heeldrenthepitcht DSCF4414

Filmer David Abee (www.abeepro.com) in actie tijdens één van de videopitches, ondersteund door productieleider Frouktje Raven (foto onder). Op de achtergrond van de pitcher is een green screen te zien, daarmee kan later een andere achtergrond in de video worden gemonteerd. We hopen binnenkort enkele resultaten van de videopitches te kunnen tonen.

 

assen heeldrenthepitcht DSCF4412

 

 

assen heeldrenthepitcht DSCF4420 3

Er werden goede zaken gedaan tijdens de netwerkbijeenkomst, hier treffend symbolisch in beeld gebracht door (de handen van) Hillie Hooiveld en Cecil Carrot van Children's Medical Care uit Assen. Ze zijn pas begonnen met een uniek concept in de zorgsector, waar we binnenkort meer van zullen horen.

 

assen heeldrenthepitcht DSCF4426 3 

Pitcher Leah Groeneweg (links) in gesprek met kunstenares Sandra Vos (www.sandra-vos.nl). Voor Sandra was het de tweede netwerkbijeenkomst die dag, ze kwam samen met Marja Ritsema van een meeting in Groningen. De twee besloten op de terugweg ook nog een kijkje in Assen te nemen. Net te laat voor de pitches, maar nog wel op tijd om enkele interessante contacten op te doen.

 

assen heeldrenthepitcht DSCF4430 2

Stijn Hooijer (links) doet haar pitch nog even dunnetjes over bij Marja Ritsema (www.viacoach.nl). Pitchen doe je niet alleen voor een groot publiek, maar ook telkens weer tijdens 1-op-1 gesprekken in de netwerken.

 

assen heeldrenthepitcht DSCF4434 2

Zelfs bij de uitgang, met de jas aan, ging het netwerken nog door, vrijdag in Assen. Links coach Irene Wildenbeest (www.wildenbeest-image-consulting.nl) in gesprek met -midden- Marieke Hoogland (www.facebook.com/zwiertjepaktin) en -rechts- Augusta Miedema (www.scootmobielplus.nl en www.modebreien.nl).

 

Tekst en foto's: Erik Riensema (www.erikriensema.nl).

Bijeenkomst gemist? Geeft niet, er komen nog veel meer van dit soort boeiende bijeenkomsten. Zie de Noordbizz agenda. Wil je dat Erik Riensema ook verslag doet van jouw bijeenkomst en deze aankondigt in de Noordbizz-agenda? Dat kan via 06-54900188 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..