Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

ASSEN - De BitterBallenBorrel Assen van woensdag 31 januari stond in het teken van het Dutch Open Darts toernooi diezelfde week in De Bonte Wever in Assen. Terwijl de voorbereidingen voor het mega-darts-event in volle gang waren, werd er in het nieuwe Grand Café vrolijk op los geborreld door een 62-tal ondernemers uit Assen en omgeving. Directeur Christa de Ruiter van De Bonte Wever en marketeer Paul Engelbertink van de Nederlandse Darts Bond vonden tussen de drukke voorbereidingen door even tijd om gezellig met de ondernemers mee te borrelen. Noordbizz ook.

assen bitterballenborrel12

Dutch Open Darts
Paul Engelbertink onthult tijdens de borrel hoe het Dutch Open Darts in de loop der jaren is uitgegroeid van een verliesgevend tot een winstgevend event, dankzij de goede samenwerking met De Bonte Wever. De populariteit van de dartsport speelt daarbij een rol natuurlijk. Met 2 miljoen kijkers op RTL 7 trekt de sport veel sponsors en is er in Assen sprake van een goed gevulde prijzenpot van 33.000 euro, die het interessant maakt voor toppers om mee te doen. Die het op hun beurt weer interessant maken voor de amateurdarters, die het in het open toernooi misschien wel op mogen nemen tegen iemand als Martin Adams. De amateurs komen dan ook in groten getale en vanuit het hele land naar Assen: dit jaar 5700 in totaal. Dat aantal groeit jaarlijks (in 2017 nog 5000). Goed voor de NDB, goed voor De Bonte Wever en zeker ook goed voor Assen en omgeving, want een groot deel van die 5700 darters maakt er een gezellig weekendje Assen van, vergelijkbaar met de TT.

assen bitterballenborrel7
Engelbertink heeft voor de borrelaars nog wat verrassingen in petto, waaronder de verloting van drie officiële Dutch Open Dart wedstrijdborden.

 

assen bitterballenborrel5
Sylvia ter Wal, één van de organisatoren van de borrel, vist uit een kom met visitekaartjes de drie winnaars van een officieel dartbord tevoorschijn, onder het toeziend oog van mede-organisator Willem Everts van DIA. De twee verzorgen de maandelijkse borrel samen met Jack Wieringa van Newz, Anita ter Veld van De Bonte Wever en Pancras Pouw van de overkoepelende coöperatie BeUnited, die BitterBallenBorrels in het hele land organiseert.

 

assen bitterballenborrel6
Na Engelbertink krijgt Henk Jan Harten het woord, om zijn bedrijf Dance on Led te pitchen. Elke keer krijgt een deelnemer deze gelegenheid, ook door middel van een verloting.

 

assen bitterballenborrel11
Rondom de pitches wordt er volop genetwerkt. We treffen onder meer Stanley Sibering van BuzzCore -hier met de jas nog aan, maar die gaat in de loop van de avond wel uit- in gesprek met Willem Vugteveen van De Esch BV. Over hun plannen voor 2018: Sibering is druk bezig met een zakelijke toepassing van kwantumtechnologie, wat er op neerkomt dat je de intrinsieke kwaliteiten van medewerkers in hun brein kunt meten en zodoende een goede analyse kunt maken van het human capital. Juist. Dat laten we de Assenaar graag nog eens uitgebreid uitleggen, want het is ingewikkelde materie, maar minstens zo interessant voor ondernemers. Willem Vugteveen is iets meer down to earth bezig, maar dan wel de hele earth: voor hem staan reizen op het programma naar New York (in verband met The American Dream) en -samen met een balletgezelschap uit Marseille- naar Gaza (in verband met de Hope Foundation waarvoor hij actief is).

assen bitterballenborrel9
Dat de gemeenteraadsverkiezingen er aan komen is op de BitterBallenBorrel merkbaar: lijsttrekker Clemens Otto van de 50Plus partij in Assen probeert de stemmen te winnen van schoonheidsspecialiste Alca Schreurs en kapster Wilma de Jonge -beide actief in Vrouwenzaken Assen, aan de Oostersingel 3. Want je zou het niet zeggen, maar ook deze stralende ondernemende vrouwen behoren tot de doelgroep van de partij.

 

assen bitterballenborrel1
Nogmaals Alca Schreurs en Wilma de Jonge, nu in het gezelschap van vnlr Jack Wieringa, Christa de Ruiter en Ronald Obbes. De beide heren in het gezelschap vertellen aan de bar vol trots over hun plannen met het Wapen van Drenthe, dat volgens planning medio juni open gaat en daarmee het horeca-aanbod van Assen nog verder versterkt, met respect voor de historie van het pand.

 

assen bitterballenborrel14
Een vrolijk tafereel: Richard Lunenborg van Newz heeft dan ook alle reden tot vrolijkheid, geflankeerd door twee stralende dames: Christa de Ruiter en Tamara Boor. Tamara kennen we van het TT-festival, maar wordt als event manager ook door andere partijen ingeschakeld. Onlangs verzorgde ze de opening van de Blauwe As voor de gemeente Assen.

 

assen bitterballenborrel3
Anita ter Veld leidt het gezelschap rond door de onlangs flink uitgebreide Bonte Wever. Op de plek van de ijsbaan zijn nu een aantal hypermoderne faciliteiten gerealiseerd, waarmee het complex zich meer dan voorheen op de zakelijke markt kan richten. Ook zullen er meer en grotere events worden gehouden zoals het Dutch Open Darts en Dutch Open Dance. Naast de nieuwe congreszaal Purple, restaurants Fl!nck en Dapper, Grand Café en nog meer hotelkamers, zijn er de bestaande caféstraat en de grote eventlocatie Plaza. Ruimte genoeg, dus. Een rondleiding is zeker de moeite waard, je weet niet wat je ziet. Helemaal als je er zelf ooit rondjes hebt geschaatst - en welke Drent heeft dat nou niet.

assen bitterballenborrel2
Tijdens de rondleiding zoekt Harry Weitering (De Drentse Zaak) alvast een mooi plekje uit voor de finale van het Dutch Open Darts, in de nieuwe flexibel in te delen congreszaal Purple.

 

assen bitterballenborrel8
De enthousiaste organisator Pancras Pouw van de BitterBallenBorrel weet de sfeer er goed in te brengen -en houden, onder meer als cameraman: het resultaat is terug te vinden op Facebook. Waar ook een uitgebreide fotoreportage van Miranda Drenth staat: https://www.facebook.com/BitterBallenBorrelAssen/

 

assen bitterballenborrel13
En natuurlijk zijn er … bitterballen!

 

assen bitterballenborrel15
Voor een deel van het gezelschap smaken de bitterballen naar meer en verplaatst het feest zich van het Grand Café naar restaurant Dapper, voor een heerlijk menu, met keuze uit onder meer Drentse Mosterdsoep en de befaamde Kip Piri-Piri.



assen bitterballenborrel4


Zie voor de volgende BitterBallenBorrel in Assen (en andere plaatsen): http://www.bitterballenborrel.nl/


Tekst en foto's: Erik Riensema, Newz Marketing & Media © 2018.