Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

ASSEN - In het verlengde van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is er nu ook Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Ondernemer Toine Straatman uit Assen bevordert dit nieuwe fenomeen bij het bedrijfsleven in de Drentse hoofdstad, onder meer via de Teambattle Assen.

p15 2 Edited

Teambattle Assen
‘Bij de Teambattle Assen vormen we per wijk teams van ondernemers die in die wijk actief zijn, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en welzijnsprofessionals. De teams kunnen met opdrachten en activiteiten punten verdienen. Doel is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te laten ervaren dat het leuk is om te werken. Maar ook om de betrokkenheid van de ondernemers bij de eigen omgeving te versterken; in buurt, wijk of dorp. Dan hebben we het over Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.’
Straatman werkt in deze samen met de stichting AssenvoorAssen, Werkplein Drentsche Aa en Mijn Buurt Assen. Deze organisaties willen met de Teambattle Assen de participatie en de leefbaarheid op wijkniveau versterken. Er zijn inmiddels een aantal teams actief, in onder meer Noorderpark – Oude Molenbuurt, Lariks en Peelo. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Theatraal trainen
‘Voor ondernemers is het ook een goede netwerkgelegenheid; bedrijfsbezoeken maken deel uit van de activiteiten. Zo leer je collega-ondernemers in je eigen omgeving kennen’, voegt Toine Straatman toe.
Als trainer/coach houdt hij zich graag bezig met sociale innovatie in het ondernemerschap. Ook in de vorm van theatraal trainen. Samen met Elise van der Laan vormt hij het theaterduo Van Straat tot Laan. Ze verzorgen niet alleen optredens op ondernemersbijeenkomsten, maar zetten theater ook in om ondernemers en organisaties te coachen. ‘Je kunt meer zeggen als je een rol speelt’, aldus de trainer, die dit ook al vele jaren in de praktijk brengt bij de jongste jeugd, hij is namelijk de Hoofdpiet tijdens de Sinterklaasintocht van Assen.

Info: www.assenvoorassen.nl/teambattle  en www.vanstraattotlaan.nl.