Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

noordbizz kolham m4four opening
De blikken waren louter omlaag gericht, vrijdagmiddag bij de opening van de nieuwe productiefaciliteit van M4Four in Kolham. Niet omdat de sfeer deprimerend was, iemand een enorme blunder maakte of omdat er slecht nieuws te melden was; integendeel zelfs. De genodigden keken omlaag, omdat daar iets moois te zien was. Hele bijzondere vloeren.

Er werd vrijdag bij de opening live zo'n bijzondere vloer gemaakt: commissaris van de Koning René Paas van Groningen zette met een druk op de knop een vloerprintmachine aan het werk; die in no-time een gepersonaliseerde vinylvloer uitprintte. Er rolde een kamerbreed tapijt uit de machine met daarop een enorme raket, voorzien van logo's van onder meer de provincie en de NOM. De ambities van en met de nieuwe fabriek zijn hoog.

De genodigden konden in de fabriek aan de A. Plesmanlaan meteen zien wat voor toepassingen er zoal mogelijk zijn. De fabriek zelf is één grote showroom, met in elke ruimte een gepersonaliseerde vloer. Een afbeelding van een bankbiljet op de vloer van de financiële afdeling; een golf-hole op het kantoor van een golfminnende directeur; en een met kleine led-lampjes verlichte routing in de hal... En een opmerkelijk verschil in de toiletten: bij de dames een gezellig Oosters tapijt-motief, bij de heren bier-etiketten.

M4Four heeft een bijzonder product in de aanbieding. De 4 in de naam staat voor de vierde dimensie. Het merk geeft een nieuwe dimensie aan vloeren. Die meer kunnen laten zien dan een mooi dessin. Een gepersonaliseerde boodschap, bijvoorbeeld. Of een praktische routing.  

Veronique Jeunhomme, investment analist van de NOM schreef eerder: ‘Ik was verbaasd dat de gepersonaliseerde vinylvloeren gepresenteerd door M4Four nog niet op grote schaal en van zeer goede kwaliteit op de markt waren. Met deze innovatie loopt M4Four voorop in de markt van customized vinylvloeren.’

De NOM investeert met risicodragend kapitaal en participeert in M4Four, waarmee ze een bijdrage levert aan de opstart van de bedrijfsactiviteiten, de ontwikkeling van de innovatieve techniek en het waarmaken van de ambities. Ook de provincie Groningen en het GROEIfonds (Groninger Economisch Investeringsfonds, initiatief van de Economic Board Groningen) dragen hun steentje bij. Vanaf nu mogen de vier initiatiefnemers Rob de Lange, Erik Brouwer, Kempe Groenewold en Byung Oberink het waar gaan maken. We zijn benieuwd waar we hun vloeren zoal tegen zullen komen. 

www.m4four.com


Tekst en foto: Erik Riensema.