Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

Jolanda SpruijtEEXTERZANDVOORT - Ondernemer Jolanda Spruijt (foto) uit Eexterzandvoort organiseert komend jaar een serie kennismeetings onder de naam Boeiend Ondernemen. Zij doet dat na drie succesvolle pilots in 2016 en in nauw overleg met de gemeente Aa en Hunze en collega-ondernemers uit de buurt. Komende dinsdag 24 januari is de eerste meeting bij HOB Gieten. Het thema: Groeiperikelen.

De bijeenkomsten worden op verschillende locaties in Aa en Hunze gehouden en hebben telkens een thema waar elke ondernemer mee te maken krijgt, zoals bijvoorbeeld wanbetalers, klanttevredenheid en personeel. De thema’s worden voorbereid door drie ondernemers of experts, die er volgens een strak format met de deelnemers over discussiëren. Ook is er op elke bijeenkomst ‘solution time’, waarbij deelnemers een concreet zakelijk probleem aandragen en de andere deelnemers mogen brainstormen over een oplossing. Verder is er ruimte om te netwerken en wordt er voor een hapje en een drankje gezorgd. De host verzorgt een rondleiding op het bedrijf.

Met deze werkwijze kiest Jolanda Spruijt voor inhoud. Niet gezellig keuvelen bij de koffie, maar discussiëren over onderwerpen die er toe doen. Waar elke ondernemer ook echt iets aan heeft. ‘Ik ben sinds juli 2014 ondernemer en in korte tijd gegroeid naar 8 personeelsleden. In dat proces kom ik voortdurend nieuwe uitdagingen tegen en zit ik in een continu leerproces, waarover ik graag met andere ondernemers van gedachten zou willen wisselen. Ik merk dat er hier in de omgeving meer ondernemers zijn die dat willen en dat het aan mogelijkheden ontbreekt. Vandaar.’

Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf zijn welkom, vanuit alle sectoren en regio’s. Deelname kost 10 euro ex BTW per bijeenkomst; dit wordt gefactureerd. Opgave via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Data: 24-1; 22-2; 23-3; 18-4; 17-5; 22-6; 1-8; 20-9; 26-10; 21-11 en 20-12. Telkens van 19:30 - 21:30 uur. Zie ook de Facebookpagina OAMKB Groningen (evenementen). 

Komende dinsdag 24 januari zijn de sprekers: Hans Hoekstra van HOB Gieten, Suzanne van Tongeren van Tandprothetische Praktijk Toren in Veendam en Joyce Boerkoel van Individuo in Gieterveen. Zij vertellen in het kort waarom zij kiezen voor groei of juist niet; en gaan vervolgens in discussie met de deelnemers over de groeiperikelen waarmee je als ondernemer te maken kunt krijgen. Jolanda Spruijt leidt de discussies en de bijeenkomst. Hans Hoekstra verzorgt een rondleiding door zijn bedrijf.