Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

emmen jci Richard Broekhuijzen
In Emmen werd afgelopen weekend het nationale congres van JCI Nederland gehouden. Bezoekers van het congres, met als thema Gelukkig in Emmen, konden deelnemen aan lezingen, workshops, bedrijfsbezoeken en expedities. JCI Emmen ’t Suydenvelt heeft hiermee Emmen positief op de kaart gezet bij honderden young professionals uit heel Nederland.

Gelukkig in Emmen
Alles stond in het teken van geluk. De Emmenaar is immers één van de gelukkigste mensen van Nederland, volgens een onderzoek van de Erasmus universiteit. Met het thema Gelukkig in Emmen heeft JCI Emmen aan een grote groep hoogopgeleide professionals laten zien hoe leuk Emmen is. Om te wonen, te werken én te recreëren. Volgens mede-organisator Wouter van Liere regent het complimenten. “Via sociale media en e-mail krijgen we veel positieve reacties. Op de dag zelf waren de deelnemers al overdonderd door de vlekkeloze organisatie door JCI Emmen én de gastvrijheid van het ATLAS Theater en WILDLANDS. Steeds als ze dachten dat het niet beter kon worden, deden we er weer een schepje bovenop! Van stijlvol tapasbuffet tussen slingerapen en olifanten naar een spectaculair omgebouwde speeltuin als feestlocatie, waar de DJ iedereen aan het dansen kreeg tussen de klimtoestellen.”

Van yoga tot Gert Jakobs
Het programma was Emmens én afwisselend. Keynote sprekers Marijn de Vries en Frankwin van Beers kwamen goed tot hun recht in de grote zaal van het ATLAS Theater. Ook oud-wielrenner en ervaren spreker Gert Jakobs en Carbage Run oprichter Bram Eigenraam hadden een aandeel in het slagen van het congres. Aansluitend op het thema konden onder meer workshops ‘yoga’ en ‘eten op gevoel’ gevolgd worden. Er was een happy corner met stands waar je brownies, stroopwafels en bier kon proeven. Hulpverlenersnetwerk Samen Sterk Zorg had voor de gelegenheid gelukskoekjes laten bakken. ’s Middags was het mogelijk bedrijven als Drentea, Repak en komkommer kwekerij Drenthe Growers te bezoeken. De dag werd afgesloten met een diner in Jungola en een dansfeest in Animazia.

JCI Emmen ’t Suydenvelt
JCI (Junior Chamber International) is een netwerkorganisatie voor ondernemende mensen tot 40 jaar die zich persoonlijk willen ontwikkelen. JCI is een internationale organisatie met circa 170.000 leden in ongeveer 116 landen. Over heel Nederland verspreid zijn er circa 100 kamers met ongeveer 2000 leden. In 1972 is JCI Emmen ’t Suydenvelt opgericht. Sindsdien richten leden zich op hun persoonlijke ontwikkeling en die van de maatschappij en het bedrijfsleven in Zuidoost-Drenthe. Voorbeelden van projecten met lokale impact zijn de Emmer Haringparty, het Oktoberfest Emmen en het 1000 kansen project. Kijk voor meer informatie op www.jciemmen.nl.  

 

Tekst: JCI Emmen.

Foto: Richard Broekhuijzen.