Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

De Kerstborrel-periode is aangebroken! In bijna elk bedrijf maken de ordners en usb-sticks plaats voor rood-groen-glitterende versiering, leggen cateraars beslag op bureaus en balies, jagen de dames hun mannelijke collega’s het hoofd op hol met sexy outfits en wordt menig dispuut beslecht met een goed glas wijn of appelsap. The most wonderful time of the year…

assen brinkstraat kerstborrel 3


Deze goede gewoonte is niet alleen iets van werkgevers en werknemers, maar ook van ondernemers en hun zakenrelaties. Zoals die van het bedrijfsverzamelgebouw aan de Brinkstraat 69 in Assen. In het pand tegenover de rechtbank, waar voorheen Vrouwe Justitia haar streng-doch-rechtvaardige scepter zwaaide, huizen anno 2016 enkele boeiende en innovatieve bedrijven, die donderdagmiddag/-avond gezamenlijk een kerstborrel hielden voor hun relaties.

De ondernemers lapten de man een paar tientjes, huurden Partycatering Assen in voor het natje en het droogje, lieten de foyer van het bij veel criminele Drenten bekende gebouw fraai uitlichten door Willem Everts van DIA en ontvingen de gasten met een warm en hartelijk welkom. Noordbizz behoorde tot de gelukkige genodigden.

 

assen brinkstraat kerstborrel 4Appeltje
Reeds bij de deur worden we aangeschoten door Anna Zindzi Vellinga van de Ondernemersfabriek Drenthe, die nog een appeltje met ons te schillen heeft. Ze figureerde eerder in onze reportages, en werd daarbij toevallig telkens met een hapje of bij het buffet gefotografeerd. Dat heeft ze geweten, het werd haar in een recent Sinterklaasgedicht fijntjes onder de neus gewreven.

We hadden haar dan ook graag niet-etend op de foto gezet, bijvoorbeeld tijdens haar geanimeerd onderonsje met Mimoent Benali van de provincie Drenthe, maar juist als fotograaf Jorrit Pepping ten tonele verschijnt, treffen we haar bij…. het buffet. Waar ze stralend een peppadew staat te eten. Te mooi om niet te plaatsen, deze foto. We beloven bij deze wel plechtig dat we haar de volgende keer niet-etend fotograferen...

  

Geanimeerd
Mimoent treffen we even later in een ander geanimeerd onderonsje, met één van de zes gastheren Jan Paul Steggerda van Communication Plan (www.communicationplan.nl), Geert Kamps van Windeffect uit Heerenveen (www.windeffect.nl), het theaterduo Toine Straatman en Elise van der Laan (www.vanstraattotlaan.nl) en relatiebeheerder Gert-Jan van Oosten van de gemeente Assen.

assen brinkstraat kerstborrel 1
Achter vlnr Geert Kamps, Toine Straatman, Gert-Jan van Oosten en Jan Paul Steggerda;  voor vlnr Elise van der Laan en Mimoent Benali.

De oorspronkelijk uit Emmen afkomstige Mimoent komt borrelen met een missie; zij wil vanuit haar functie als beleidsmedewerker Economie bij de provincie graag weten waar ondernemers nu echt behoefte aan hebben. Ze nodigt ondernemers graag uit om haar dat te vertellen. Opdat de provincie haar faciliterende rol nog beter kan vervullen; naast de goede dingen die ze al doet, zoals bijvoorbeeld de Ondernemersfabriek.

 

Virtual reality
Jan Paul Steggerda vervult zijn rol als medegastheer met verve, samen met Jan Veldman van Voordelig Ontwerpen (www.voordeligontwerpen.nl), Albert Peters en Jos Zijlstra van 2M International Recruitment (www.2mrecruitment.com), Maikel Sibbald van Moyosa (www.moyosa.nl) en gastheer Reinout Hellenthal -die tekende voor het leeuwendeel van de Kerstborrel-organisatie- van de gelijknamige internationaal opererende studio, gespecialiseerd in 360-graden video (www.hellenthalstudios.nl). Van het zestal vernemen we dat er boeiende ontwikkelingen plaatsvinden in het pand in hartje Assen, zoals ook in de Ondernemersfabriek en andere innovatieve broeinesten in de Drentse hoofdstad.
Hou bijvoorbeeld Maikel Sibbald maar eens in de gaten. Hij opereert vanuit de Brinkstraat al op een niveau waarop hij niet al te veel over zijn klanten kan vertellen, maar hij vertrouwt ons toe dat zijn softwarebedrijf het enorm druk heeft met de internationale Virtual Reality Experience markt. Die markt is booming; vooral sinds de introductie van de Oculus door Facebook. Maikel heeft het drukker met het zoeken naar medewerkers (game-ontwikkelaars kunnen zich meteen bij hem melden) dan naar klanten.

assen brinkstraat kerstborrel 10
Vlnr Maikel Sibbald, profbokser Ben Tingen uit Bovensmilde en gastheer Reinout Hellenthal.

Het is één van die vele pareltjes die Assen heeft, vergelijkbaar met Catawiki en Bas Bakker. A lot of shit happening in de Drentse hoofdstad!

 

Gastcollege
Ook voordelig ontwerper Jan Veldman heeft het druk. Deze middag/avond vooral met het ontvangen en animeren van zijn gasten, onder wie Iris Greveling van het Drenthe College. Iris heeft het op haar beurt druk met onder meer het uitdragen van de Positive Action filosofie (www.positiveaction.nl), maar ook met de kerstfeestjes. Na de borrel aan de Brinkstraat haast ze zich naar VanderValk, voor het kerstdiner van de JCCA.
Ze kent Jan Veldman als één van de ondernemers die regelmatig gastcolleges verzorgt op het Drenthe College. Leuk om te doen, vindt Jan, die collega-ondernemers oproept zich ook eens te melden voor een gastcollege. Juristen, bijvoorbeeld, zijn van harte welkom om hun bevindingen te delen met de toekomstige beroepsbevolking.

assen brinkstraat kerstborrel 5
Vlnr Iris Greveling, Jan Veldman en Marcel Guns.

En, terwijl we Iris en Jan samen met Marcel Guns van NDC Mediagroep op de digitale gevoelige plaat vastleggen, horen we de twee ook nog praten over de Ondernemersacademie. Om even later een van deze academie afgestudeerde jonge dame te treffen, die op een leuk -maar nog geheim- innovatief idee broedt en momenteel ook in het pand aan de Brinkstraat 69 rondloopt.

Kortom: er gebeurt van alles in dit ondenemende pand. We zullen er vast vaker aankloppen. Maar eerst even bijkomen van de zware-doch-gezellige Kerstborrel…

 

assen brinkstraat kerstborrel 11 assen brinkstraat kerstborrel 6

 assen brinkstraat kerstborrel 7 assen brinkstraat kerstborrel 8

 

Tekst: Erik Riensema.

Foto’s: Jorrit Pepping.