Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

WhatsApp zet de deuren open voor bedrijven. Er komen steeds meer zakelijke mogelijkheden, zo kunnen ondernemers straks berichten sturen aan gebruikers. En volgend jaar komen er nog meer mogelijkheden. Dit viel onlangs te lezen in de nieuwsbrief die social media expert Jarno Duursma regelmatig naar zijn relaties stuurt. De expert komt op maandagavond 14 november naar Gieten, om ondernemers uit Aa en Hunze bij te praten over de nieuwste zakelijke mogelijkheden van WhatsApp en andere social media. De netwerkbijeenkomst, die wordt georganiseerd door de gemeente Aa en Hunze en de Rabobank, is gratis toegankelijk. 

'Het Centraal Bureau voor de Statistiek ziet het al langer: deelname aan sociale netwerken is zowel bij bedrijven als personen sterk gestegen. Nederland behoort tot de top in Europa in het gebruik van sociale netwerken. Tijd om dat als bedrijf te verzilveren. En dat is makkelijker dan dat je denkt', weet Duursma. Hij zal de 14e een tipje van de sluier oplichten voor ondernemers uit Aa en Hunze. Hoe zij consumenten en collega-ondernemers via WhatsApp en andere sociale media kunnen bereiken. Hij wordt daarbij ondersteund door Erik de Ruiter, social marketing consultant bij Storm Digital, die gespecialiseerd is in Facebook. 

De kennismeeting wordt gehouden in de showroom van autobedrijf Okken in Gieten. Na de verhalen van Duursma en De Ruiter is er een gezellige netwerkborrel. Er hebben zich al meer dan 70 ondernemers aangemeld.

Duursma nodigt ondernemers uit om eens goed na te denken over de manier waarop we reclame maken: 'De tijd van reclame maken om het reclame maken ligt achter ons. Mensen hebben een onzin-radar voor commerciële boodschappen. We leven in een andere tijd: de tijd van steeds groter wordende sociale netwerken. Online fans creëren, online mond-tot-mond reclame genereren en gebruik maken van de virale kracht van sociale media. Hoe dat te doen? Kom het ontdekken op 14 november.'

Jarno Duursma uit Groningen is auteur van Sociale Media Strategie & WhatsApp voor bedrijven, trendverkenner en spreker. Hij blogt bij Frankwatching, is tafelgast bij RTV Noord en oprichter van SMC050. Info: www.jarnoduursma.nl

Aanmelden kan tot en met 10 november, door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (deelname is gratis).