Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

HOOGEVEEN - Startende en gevestigde ondernemers uit Hoogeveen die ondersteuning en coaching nodig hebben om hun zaak (weer) aan het rollen te krijgen, kunnen terecht bij: STiB en Ondernemersfabriek. Beide zijn gevestigd in Ondernemershotel De Compaen in Hoogeveen en worden gecoördineerd door Daphne van der Wilt. Zij is het eerste aanspreekpunt voor ondernemers die willen groeien naar succes.

hoogeveen stib ofd daphnevanderwilt fotoestherhardon Edited
Daphne van der Wilt bereidt zich in Ondernemershotel De Compaen voor op de weekly standup in de Ondernemersfabriek. Foto: Esther Hardon.

Veendam Verbindt krijgt na de succesvolle aftrap in maart een vervolg: op vrijdag 19 mei wordt de tweede editie van dit nieuwe netwerkevenement gehouden, in stadion De Langeleegte. Het evenement wordt georganiseerd door Christa Bollegraaf van Martini Business en voormalig Veendam-speler en clubicoon Henk de Haan. De 'broezende' ondernemer wist vorige keer Joop Gall te verleiden tot leuke anekdotes over de SC Veendam historie; op 19 mei is die eer weggelegd voor een ander clubicoon uit het recente Veendam-verleden: Angelo Cijntje. 

noordbizz veendamverbindt1

 

Startups, jonge en gevestigde ondernemers uit Drenthe -en ver daarbuiten- verzamelen zich op dinsdag 2 mei in Hoogeveen. Het is die dag dubbel startup-feest in de ondernemende Drentse plaats. 's Middags wordt in Ondernemershotel De Compaen de Startersdag Drenthe gehouden en 's avonds in De Tamboer de semi-finale van de Young Business Award. Beide evenementen zijn gratis toegankelijk en worden gehost door presentator Tom Coronel (bekend van de Dakar Rally).

 

Facebook Banner Startersdag Drenthe Edited

IoTEMMEN - Het is na internet 'the next big thing' op het gebied van communicatie: Internet of Things (IoT). Dit is het wereldwijde netwerk dat in rap tempo ontstaat en waarmee apparaten kunnen communiceren, via connected (smart) devices en sensoren. Zoals bijvoorbeeld de zelfrijdende auto, parkeersensoren en slimme afstandsbedieningen. Naar verwachting zijn in 2020 wereldwijd 26 miljard apparaten aan IoT verbonden.

ASSEN - Naast het Ondernemers Fonds Assen (OFA) zijn er in vele andere steden ook ondernemersfondsen actief. Om ervaringen uit te wisselen, waren vertegenwoordigers op 6 april te gast in Assen. In de Statenzaal van het Drents Museum kwamen zij bijeen. Belangrijke constatering is dat de fondsen allemaal een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de stad en het ondernemersklimaat.

ondernemersfondsassen1
Op de foto spreekt Maurice Hoogeveen (rechts) de deelnemers toe, onder het toeziend oog van Aart van Bochove, voorzitter van het Landelijk Platform Ondernemersfondsen. 

 

Tom Coronel is druk in gesprek met Daphne van der Wilt van STIB Hoogeveen (foto) over de manier waarop hij Drentse starters gaat helpen accelereren met hun bedrijf. Hij gaat dat in de praktijk brengen op de eerste Startersdag Drenthe, die op dinsdagmiddag 2 mei in Ondernemershotel De Compaen in Hoogeveen wordt gehouden. Het belooft een goed verhaal van Tom te worden -en zo te zien ook erg onderhoudend- over ondernemen en acceleren. ‘We verklappen verder nog niets, meld je aan en laat je verrassen’ aldus Daphne.

hoogeveen startersdagdrenthe tomcoronel Edited