Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

Tijdens de BitterBallenBorrel in het Grand Café van De Bonte Wever in Assen afgelopen donderdag, werden de lijven niet alleen verwend met brandstof in de vorm van bitterballen, maar ook met Yin Yoga. Met dank aan de pitch van ondernemer Natascha Puper uit Assen, die Yin Yoga geeft.

Het is een interactieve pitch; de ongeveer 50 bezoekers mogen een rondje mee Yin-Yogaën. Eenvoudig is het niet, maar ontspannend zeker. En ook wel hilarisch, omdat het bijna niemand lukt om de oefening meteen goed te doen. Heeft iets te maken met de communicatie in het lichaam. Yin Yoga kan helpen die communicatie te verbeteren, door het lichaam soort van te rebooten. 

assen bitterballenborrel 2018 juli fotosmirandadrenth1

Geen beleidsstukken en moties, afgelopen donderdagavond in de Asser raadszaal, maar bier en innovaties. Deze niet-alledaagse ingrediënten maakten deel uit van een bijeenkomst van ondernemers en politici in het kader van Innofest, het project dat innovaties test op onder meer het TT-festival. En bij dat festival hoort nu eenmaal een biertje. Evenals een TT-burger met motoroliesaus. Daarover later meer.

assen innofest16

We are NICE. Dat klonk donderdag 21 juni 2018 tijdens de NICE-EXPO in de Gasfabriek in Meppel regelmatig door in de speeches en gesprekken. Ook lezen we het in de URL van het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie: www.wearenice.eu. Het is dan ook heel nice wat er allemaal gebeurt in en vanuit dit nieuwe noordelijke innovatielab in Meppel.

meppel nice8

Het publiek gaat zich uitspreken voor of tegen de Noormannen. Dat wil regisseur Bert Rossing van Theaterstichting ‘Maria in Campis’ uit Assen. Deze zomer speelt zijn groep het zelf geschreven ‘Robin Hood en de Noormannen’ in het openluchttheater ‘Tivoli’ in Assen. Zondag 24 juni is de try out en de voorstellingen zijn van 5 t/m 15 juli op de donderdagen t/m de zondagen.

fullsizeoutput 3943

De vrijdagmiddag van De Drentse Zaak stond -op 15 juni- voor de 7de keer in het teken van Heel Drenthe Pitcht. In de lounge van het ondernemerscentrum in Assen kregen deelnemers de kans om voor een groot publiek in één minuut te vertellen wie ze zijn en – vooral - wat ze doen.

Het zal zelden zó lekker hebben geroken in De Drentse Zaak als deze vrijdagmiddag. Een mix van heerlijke geuren komt iedere deelnemer bij de ingang al tegemoet. Aan de zijkanten van de lounge van het ondernemerscentrum staan verschillende tafels met daarop onder meer rauwe, biologische chocolade en verschillende Antilliaanse en Arabische hapjes.

assen heeldrenthepitcht7 ingridnieborg3

 

stedenkringbokaal7

Na de 6-0 nederlaag in 2016 is het de beurt aan het Nederlands elftal om de balans met Der Mannschaft weer te herstellen. De vierde editie van de tweejaarlijkse Stedenkringbokaal staat gepland op donderdag 21 juni vanaf 16.30 uur in het Duitse Hebelermeer (vlak over de grens bij Zwartemeer). 
Hoewel er elke keer fanatiek gevoetbald wordt, gaat het bij dit inmiddels traditionele evenement -georganiseerd door Gerhard Roelfes van de Stedenkring Zwolle-Emsland en journalist Martin Laning uit Emmen- toch vooral om het netwerken. Met Nederlandse (haring) en Duitse (Brattwurst) hapjes en drankjes.