Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

taartart

-update-

Op donderdag om 10:00 uur is er inmiddels 2350 euro binnen en nog eens 300 euro aan toezeggingen gedaan. Ruim 300 bedrijven en particulieren hebben een steentje bijgedragen. Met nog een dag te gaan is het doel -3300 euro- binnen handbereik. Zie de reactie van Martin onderaan dit bericht.

assen noordbizz magazine 2017 1 coverNoordbizz magazine editie 2017-1 ligt momenteel bij de drukker en wordt vanaf volgende week verspreid onder alle ondernemers in de gemeenten Assen, Aa en Hunze en Tynaarlo. Het eerste exemplaar wordt feestelijk gepresenteerd op donderdag 16 februari om 19:00 uur in Assen.

Het wordt een informele bijeenkomst, waarbij na een kort welkomstwoord en het uitdelen van het magazine, ruimte is voor netwerken met betrokkenen, feedback richting de redactie en wellicht een creatieve brainstorm over de volgende editie, die in april/mei verschijnt. Uiteraard gaat dit alles gepaard met een hapje en een drankje.

Bent u betrokken bij Noordbizz of wilt u er betrokken bij zijn? Kom dan gerust langs. U ontvangt de locatie en nadere informatie na aanmelding. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wacht daar niet te lang mee; we hebben een beperkt aantal plaatsen en wijzen deelname toe op volgorde van binnenkomst.

 

noordbizz kolham m4four opening
De blikken waren louter omlaag gericht, vrijdagmiddag bij de opening van de nieuwe productiefaciliteit van M4Four in Kolham. Niet omdat de sfeer deprimerend was, iemand een enorme blunder maakte of omdat er slecht nieuws te melden was; integendeel zelfs. De genodigden keken omlaag, omdat daar iets moois te zien was. Hele bijzondere vloeren.

Er werd vrijdag bij de opening live zo'n bijzondere vloer gemaakt: commissaris van de Koning René Paas van Groningen zette met een druk op de knop een vloerprintmachine aan het werk; die in no-time een gepersonaliseerde vinylvloer uitprintte. Er rolde een kamerbreed tapijt uit de machine met daarop een enorme raket, voorzien van logo's van onder meer de provincie en de NOM. De ambities van en met de nieuwe fabriek zijn hoog.

WhatsApp Image 2017 01 25 at 18.27.57
GIETEN - ‘Groei van je bedrijf leidt tot minder kwaliteit. Daarom moet je zorgen voor goede interne opleiding en kennisoverdracht, om zo de kwaliteit weer op het gewenste niveau te krijgen.’ Deze stelling kwam van één van de deelnemers aan de themabijeenkomst Groeiperikelen, dinsdagavond bij HOB in Gieten.

Jolanda SpruijtEEXTERZANDVOORT - Ondernemer Jolanda Spruijt (foto) uit Eexterzandvoort organiseert komend jaar een serie kennismeetings onder de naam Boeiend Ondernemen. Zij doet dat na drie succesvolle pilots in 2016 en in nauw overleg met de gemeente Aa en Hunze en collega-ondernemers uit de buurt. Komende dinsdag 24 januari is de eerste meeting bij HOB Gieten. Het thema: Groeiperikelen.

emmen jci Richard Broekhuijzen
In Emmen werd afgelopen weekend het nationale congres van JCI Nederland gehouden. Bezoekers van het congres, met als thema Gelukkig in Emmen, konden deelnemen aan lezingen, workshops, bedrijfsbezoeken en expedities. JCI Emmen ’t Suydenvelt heeft hiermee Emmen positief op de kaart gezet bij honderden young professionals uit heel Nederland.