Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

ondernemers fondsHet Ondernemersfonds Assen (OFA) publiceert voortaan de uitgaven. Op de website van het fonds worden sinds kort de beschikkingen uit de maandelijkse bestuursvergadering openbaar gemaakt. Daarmee kan iedereen zien waar het OFA-geld naar toe gaat. En waar niet, want ook afwijzingen van aanvragen worden gepubliceerd.

ASSEN - Van der Valk Hotel Assen gaat zelf events organiseren. Onder de naam 28Events worden uiteenlopende evenementen georganiseerd, van een masterclass tot een ladiesfair. Op 11 juli gebeurt dat voor het eerst, in samenwerking met Big Five For Life. Tijdens de Masterclass “Wanneer sta jij stil bij wat jou beweegt” krijgen de deelnemers van 16.00 tot 17.30 uur tips en tricks mee om de komende zomer tot bezinning te komen.

Groepsfoto Big Five Edited

 

ASSEN - In de tuin van de Ondernemersfabriek in Assen vindt op dinsdag 13 juni hét Business Festival van Drenthe plaats. Ondernemend Drenthe komt daar dan samen om op informele wijze de zomer af te trappen. Met een zomerse barbecue, drankjes en muziek belooft het een gezellige avond te worden. Parallel aan de gezelligheid worden inspiratiesessies gegeven over nieuwe trends en ontwikkelingen.

assen ondernemersfabriek businessfestival

EMMEN - Media Distillery uit Amsterdam heeft dinsdagavond de Young Business Award 2017 gewonnen. BMTEC uit Emmen werd verkozen tot Drentse Startup van 2017 en Bit Sensor uit Eindhoven mag zich Beste Jonge Ondernemer van 2017 (Sprout 25 onder de 25) noemen.

De drie wonnen hun prijs ten overstaan van een volgepakt Atlas Theater in Emmen, na een pitch voor de verschillende jury's en het publiek. Niemand minder dan Prins Constantijn kwam ook even pitchen: niet voor zichzelf of het Koninklijk Huis, maar voor de organisatie StartupDelta waarvan hij ambassadeur is. In zijn bijzijn vond tevens de kick off plaats van de New Energy Challenge van onder meer Shell.

En YBA-jurylid Stef van der Ziel maakte van de gelegenheid gebruik om een nieuwe actie van Top Dutch aan te kondigen. Dit alles bijeengepraat door Jort Kelder, die het publiek net als vorig jaar prima wist te entertainen, met zijn soms gewaagde maar immer spitsvondige opmerkingen. Last but not least kon er ook nog eens stevig worden genetwerkt in het Atlas Theater. Kortom: een topavondje voor ondernemend Drenthe.

emmen youngbusinessaward drenthe 2
Presentator Jort Kelder interviewt YBA-winnaar Roland Sars van Media Distillery, onder het toeziend oog van gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe en juryvoorzitter Ben Woldring.

Een bonte stoet aan startende ondernemers kwam vrijdagmiddag in De Drentse Zaak in Assen voorbij, tijdens de 4e editie van Heel Drenthe Pitcht. Ruim 50 bezoekers zagen en hoorden 18 kersverse ondernemers pitchen: van drone-piloot tot didgeridoo-speler en van male model tot arabic bites cateraar.

assen dedrentsezaak heeldrenthepitcht4 noordbizz hilbranddijkhuizen 1

Het MVO-Platform van AssenvoorAssen heeft een succesvolle meet&greet georganiseerd bij gastorganisatie Vaart Welzijn. Naast een informatieve presentatie over Vaart Welzijn kregen de 50 bezoekers ook, vanwege de nauwe samenwerkingen, informatie over STILA Assen en Mijn Buurt Assen. 

IMG 7243 Edited