Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

2eBedrijf is bijna 10 jaar actief op het gebied van zakelijke dienstverlening voor MKB en organisaties. Voor de locatie Assen en omstreken zoekt 2eBedrijf naar de samenwerking met vrouwen die er van houden om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te zijn. De dienstverlening van 2eBedrijf is te verdelen in vijf werkvelden: Organisatie & advies, Financiën & advies, Communicatie, Backoffice en Secretariaat. De kracht van 2eBedrijf is persoonlijke service op maat; wij vliegen klein in waar dat kan en met een team waar dat nodig is.

2e bedrijf WEB 29

Zou je meer uit je netwerk willen halen? Of wil je je netwerk uitbreiden? Wil je inspiratie om eens andere vragen te stellen bij een netwerkgesprek? Kom dan ook aan tafel vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.00 u., 22 maart bij het Netwerkkleed in Groningen.

netwerkkleed

 

Het netwerk van duurzaam werkende bedrijven en organisaties in Assen groeit. Na het succes van het eerste Koploperproject duurzaam ondernemen, dat vorig jaar is afgerond, is de tweede groep deelnemers bij elkaar gekomen bij M&G Group (Burgerhout). Zij bespraken met elkaar de nulmetingen, de eerste stap in het project.

IMG 6739

Effectief communiceren is belangrijk binnen een onderneming. Je hebt baat bij goede, duurzame klantrelaties en je wilt als ondernemer dat de communicatie in je organisatie soepel loopt. Toch zijn er vaak genoeg lastige gesprekken. Gesprekken waar je tegen op kan zien of waar je medewerkers mee kunnen worstelen. Denk aan vragen als. Hoe ga ik om met weerstand in een gesprek? Hoe kan ik een ander motiveren? Hoe geef ik slecht nieuws? Hoe ga ik om met een medewerker/collega wiens gedrag in mijn allergie zit?

DBF 0407

Wim van der Hilst uit Eelde heeft ruim twintig jaar ervaring in het leveren van industriële vacuumconveyers. In september vorig besloot hij, met een netwerk van specialistische bedrijven, voor zichzelf te beginnen en is hij met zijn bedrijf Vacuload importeur voor de Benelux van vacuumconveyors van de Duitse fabrikant Lutena Vakuum.

NOORDBIZZ 2018 05 WPDA Vacoload IMG 0006

Melvyn Gisolf begon een half jaar geleden met het maken van rauwe chocolade. “Ik wilde mijn eetpatroon aanpassen om wat kilo’s kwijt te raken, maar ik lust graag chocolade.” In normale chocolade zit 50% suiker dus ging Gisolf op zoek naar een alternatief om zelf chocolade te maken en stuitte op het concept rauwe chocolade. “Na wat experimenteren kwam daar iets heel lekkers uit.” Dus besloot Gisolf zijn product in de markt te zetten: Mayan Chocolate werd geboren. 

NOORDBIZZ 2018 05 WPDA Mayan Chocolate IMG 0398