Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

De hobby van fotografe Sasja Michalski om verlaten panden te fotograferen -urbex- heeft geleid tot een nieuw bedrijf: Meesterwerkfoto. Het idee om dit bedrijfsmatig aan te pakken ontstond twee jaar geleden tijdens een netwerkevent op het TT circuit in Assen. Ondernemerscoach en directeur van De Drentse Zaak Harry Weitering hoorde de fotografe vol passie over haar hobby vertellen en ontdekte dat ze uniek beeldmateriaal bezit.

Actiefoto op locatie tijdens Urbextrip

 

Urbex, ofwel urban exploring, is het bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties. Meestal gaat het daarbij om verlaten oude fabriekspanden, maar vaak ook voormalige ziekenhuizen, scholen, kantoorgebouwen of gestichten. Kastelen en kerken zijn ook zeer geliefd. Vaak zijn deze gebouwen zwaar aangetast door de tand des tijds of bespoten met graffiti. Verlaten gebouwen worden vooral vanwege hun architectuur, zoals bijvoorbeeld kastelen en kerken, of uit historische interesse bezocht.


Sasja Michalski heeft de afgelopen jaren de mooiste urbex-locaties in Europa weten vast te leggen in prachtig beeldmateriaal met unieke historische verhalen. Weitering vond dat dit werk gezien zou moeten worden door een groot publiek en bedacht dat de fotografe haar werken zou kunnen verkopen en verhuren als wanddecoratie voor bedrijven en particulieren.

Samen besloten ze een plan te schrijven en er direct iemand bij te betrekken voor de administratieve ondersteuning om het plan te doen slagen. Zo is begin 2019 Meesterwerkfoto gelanceerd.


De start van het bedrijf is niet onopgemerkt gebleven: MeesterwerkFoto is gevraagd om in navolging van grote namen als Corneille, Herman Brood en Karel Appel, een half jaar te exposeren in Hotel en Congrescentrum Bergse Bossen in Driebergen. Daar hangen nu tot oktober ruim 50 Meesterwerken.


Meesterwerkfoto verkoopt de foto’s afgedrukt op verschillende materialen (voor binnen en buiten, in diverse maten) aan particulieren en bedrijven. Bedrijven kunnen de Meesterwerken ook huren. Zo kunnen ze beschikken over een wisselende collectie op hun kantoor, spreekruimtes, wachtkamers of in hun restaurant. Voor meer informatie: www.meesterwerkfoto.nl en voor vragen of nadere informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Urbexlocatie plus fotografe

Bergse Bossen Driebergen