Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

Op 6 december vindt de derde editie van het IT Security Symposium plaats in De Nieuwe Kolk in Assen. Onderwerpen als AVG, compliancy en cybercrime passeren de revue. Wat betekenen deze onderwerpen voor de ondernemer van vandaag? Wat zijn de juridische, bedrijfsmatige en technische aspecten? Tijdens het symposium wordt op een praktische en toepasbare manier een vertaalslag gemaakt. In een vijftal berichten licht Noordbizz alvast een aantal onderwerpen uit. Vandaag deel 4: Informatiebeveiliging en de technische aspecten.

Stefan Zevenberg van NewComm IT gaat tijdens zijn lezing in op de technische aspecten van informatiebeveiliging. Wat moet op IT-gebied geregeld worden zodat data veilig is. Van rechtswege gelden natuurlijk een aantal (technische) maatregelen die genomen moeten om persoons- en salarisgegevens te beschermen, maar ook voor informatie die voor de ondernemer zelf belangrijk is moet beveiligd worden. Welke technische maatregelen kun je treffen om er zeker van te zijn dat dit goed is ingeregeld? En hoe monitor je dit?
Veel organisaties werken tegenwoordig in de cloud met Office 365 bijvoorbeeld, maar de vraag is, hoe veilig is dat? Alle data staat bij Microsoft. Mag dat zomaar? Wat zijn de risico’s en welke voorzieningen heeft Microsoft getroffen?

Het IT Security Symposium is een initiatief van NewComm IT, Surity en De Haan advocaten & Notarissen om informatiebeveiliging in Noord-Nederland meer aandacht te geven. Voor meer informatie en inschrijven: www.itsecuritysymposium.nl 

Noordbizz mag onder haar lezers 20 toegangskaarten t.w.v. €195,- per stuk verdelen. Gebruikmaken van deze aanbieding? Klik hier of gebruik kortingscode M18NB.

Vorige berichten nog even teruglezen? Klik hier voor deel 4.