Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

De hobby van fotografe Sasja Michalski om verlaten panden te fotograferen -urbex- heeft geleid tot een nieuw bedrijf: Meesterwerkfoto. Het idee om dit bedrijfsmatig aan te pakken ontstond twee jaar geleden tijdens een netwerkevent op het TT circuit in Assen. Ondernemerscoach en directeur van De Drentse Zaak Harry Weitering hoorde de fotografe vol passie over haar hobby vertellen en ontdekte dat ze uniek beeldmateriaal bezit.

Actiefoto op locatie tijdens Urbextrip

 

Digital Art Factory (DAF) is een plek waar kunst en techniek samenkomen. Het is ook een plek waar jongeren samenkomen, leren en experimenteren. DAF begon als proeflab, en is dat eigenlijk nog steeds, waar de meest wilde ideeën worden onderzocht én uitgevoerd. DAF is ook een plek waar de ondernemerszin van jongeren wordt gestimuleerd met resultaten als een buttonmachine en projecten met het Drents Museum. DAF is niet alleen zeer interessant voor jongeren, maar ook voor ondernemers die echt out-of-the-box durven gaan.

NOORDBIZZ DAF IMG 0001

Presentator Andries Ophof is het gezicht van het RTV Drenthe programma ‘Ondernemen in Drenthe’. Wat begon onder de titel ‘Ondernemend’ als initiatief van RTV Meppel groeide in ruim twee jaar tijd uit tot een samenwerking tussen die lokale omroep, de ondernemersfabriek Drenthe, de provincie Drenthe en RTV Drenthe. “Er gebeurt hier zoveel op economisch gebied, alleen gebeurt dat veelal achter de gevels.” In veel lijstjes bungelt Drenthe steevast onderaan. “Flauwekul”, vindt Ophof, “Drenthe is heel ondernemend en er worden hier heel veel ideeën ontwikkeld. Dat laten wij met Ondernemen in Drenthe juist zien.”

NOORDBIZZ RTV DRENTHE IMG 0062

Hoe ga je als werkgever om met werknemers met financiële problemen en hoe ga je daarover met je personeel in gesprek? Dat is de vraag waar Gonda Boer van DUO Bewindvoering zich mee bezig houdt: “Er rust een enorm taboe op dit onderwerp, maar ik ben ervan overtuigd dat het helpt om daarover met je werknemer in gesprek te gaan.”

NOORDBIZZ DUO Gonda Boer IMG 1206

Onder de vlag van ICT Partners begon Arjen Visser samen met Rudi Rondhuis ruim vijf jaar geleden ICT Partners Noord. De toevoeging ‘Noord’ is bewust gekozen: “Wij zijn echt een autonome noordelijke club.”

NOORDBIZZ ICT Partners Noord IMG 0764

Ludo Mennes is vanaf februari de nieuwe directeur van de Rabobank Assen en Noord-Drenthe. Mennes is geen onbekende in Assen. Hij was verantwoordelijk voor de particuliere tak tot hij vorig jaar vertrok naar de Rabobank Noordoostpolder-Urk om directeur te worden. Nu is hij weer terug op het oude nest in de functie van directievoorzitter. “Of ik Assen miste? Haha, ik had het prima naar mijn zin in de polder, maar het voelt goed om weer terug te zijn.”

NOORDBIZZ RABO IMG 0009