Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

HOOGEVEEN - Menno Kuperus (55) was jarenlang werkzaam als pensioenadviseur bij De Witte Assurantiën. Door gewijzigde wetgeving werd besloten om de pensioenactiviteiten te verzelfstandigen. Kuperus nam in goed overleg het grootste deel van de pensioenportefeuille van De Witte over en begon voor zichzelf, onder de naam PensioenKompaan. Hij werkt inmiddels vanuit Ondernemershotel De Compaen in Hoogeveen. Dat beide namen op elkaar lijken, is puur toeval, maar wel een mooie bijkomstigheid.

hoogeveen pensioenkompaan mennokuperus Edited

WAPSE - Het fenomeen burn-out staat volop in de aandacht. Het tv-programma van Sophie Hilbrand over haar eigen burn-out is daar een goed voorbeeld van. Met reden: één op de zeven Nederlanders heeft last van burn-out of -gerelateerde klachten. De oorzaak ligt vaak veel dieper dan een beetje stress op het werk, weet Hetty Kerssies (42) uit Wapse. Zij pakt in opdracht van bedrijven burn-out klachten bij medewerkers aan met een nieuw wapen: een vitaliteitstraject.

hoogeveen wapse amsterdam vitaliteitstrajecten hettykerssies bewerkt Edited
Eén op de zeven Nederlanders heeft last van burn-out of -gerelateerde klachten... 

 

STADSKANAAL - De wasstraat van Wedeka in Stadskanaal gaat zelfstandig verder met twee nieuwe eigenaren en een nieuwe naam: Nano Clean Carwash. Het pand en alle medewerkers -inclusief bedrijfsleider Freddy van der Veen- zijn overgenomen door ondernemers Dick Dijk en Wietze Hulshof. Zij hebben zelfs nog wat mensen aan het personeelsbestand toegevoegd, want naast de bestaande service van de wasstraat komt er iets nieuws bij: Nanocoating.

stadskanaal nanocleancarwash Edited

HOOGEVEEN - De externe boekhouder wordt steeds meer een sparringpartner voor ondernemers. Dat signaleert Arjen Dekker, die het administratiekantoor CijferMeester Hoogeveen runt. ‘De tijd dat men één keer per jaar de administratie bij je inlevert en er verder geen contact is, is allang voorbij. Ik zit regelmatig als een meedenkende coach om de tafel met de ondernemer, om samen te kijken naar de resultaten en waar nodig te adviseren over noodzakelijke ingrepen. Dat kan best ver gaan; ook als het gaat om personeel, bijvoorbeeld.’

hoogeveen compaen cijfermeester arjendekker Edited

Verzorgd Wonen 4915In een voormalige boerderij aan de Zuiderhoofdstraat 20 in Exloo komt ‘Verzorgd Wonen in Exloo’: een kleinschalige woonzorgvoorziening met 24-uurszorg voor ouderen. Initiatiefnemers Rita van Breden en Erica Georgius uit Exloo: ‘Wij gaan een woonplek bieden aan 15 ouderen die zorg nodig hebben. Goede zorg met veel aandacht voor de bewoners en hun familie. En dat in een dorpse omgeving met uitzicht op de glooiende Hondsrug. Ook bieden we dagbesteding, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende huiskamers, keuken en grote tuin van de boerderij’. De opening is gepland in het eerste kwartaal van 2018.

 

HOOGEVEEN - In Ondernemershotel De Compaen in Hoogeveen wordt op dinsdagmiddag 2 mei de Startersdag Drenthe gehouden. Ondernemers die in het bedrijvencentrum gevestigd zijn, helpen die dag startende en jonge ondernemers op weg naar een succesvol eigen bedrijf. Er komen workshops en informatiesessies over onder meer bedrijfsvormen, marketing en andere belangrijke zaken. Daarnaast is er entertainment.

hoogeveen niquell moniquehuizenga myrthestrijker1