Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

EMMEN - De SMG Groep heeft besloten het storagebeheer en de backup uit te besteden aan ICT-partner Storage Architects BV. Marthijn ter Averst, Algemeen Directeur bij SMG legt uit: “Voor onze productielocaties in Hasselt en Apeldoorn (digitaal) en voor Van Liere Media Emmen hebben we de laatste jaren de ICT functie zoveel mogelijk gecentraliseerd op de hoofdlocatie in Hasselt. Dit is de volgende fase in de professionalisering en het verder optimaliseren van onze dienstverlening naar opdrachtgevers".

storage
Marthijn ter Averst van SMG Groep (rechts op de foto) en Edwin Middeljans ondertekenen de overeenkomst.

 

GRONINGEN - De gevolgen van de gaswinning raken de Groningers in het hart. Zo laat het boek ‘Het is Pluis in Groningen’ zien, met illustraties van de bekende cartoonist Pluis. De Groninger Bodem Beweging (GBB) wil met dit boek iedereen met een ‘lach en een traan’ kennis laten maken met de ellende die de aardbevingen in de Groninger samenleving veroorzaakt. 

top pluis

ASSEN/AMERSFOORT - Groenhout Makelaardij is donderdagavond in Amersfoort verkozen tot Woningmakelaar van het Jaar 2017. De Asser makelaardij won maar liefst vijf awards in de landelijke verkiezing, die jaarlijks wordt georganiseerd door Vastgoed, het onafhankelijk platform voor woningmakelaars (www.vastgoedactueel.nl).

groenhout Edited
Jozef Groenhout (links) en Pieter van Meurs.

Een groep Drentse ondernemers start vandaag (1 november) met een nieuwe zaak. Het bijzondere is dat de groep nog niet weet wat voor een onderneming het wordt. Daar moeten de ondernemers samen uit zien te komen. Ze stappen in het unieke experiment ‘Heel Drenthe Onderneemt’.

HeelDrentheOnderneemt Edited

HOOGEVEEN - Zorgon uit Hoogeveen heeft een FD Gazellen Award 2017 in de wacht gesleept. Het bedrijf behoort tot de 754 snelst groeiende bedrijven van Nederland van de afgelopen drie jaar. De jaarlijkse groeicompetitie wordt georganiseerd door het Financieele Dagblad.

zorgon

WILDERVANK - Noorderlingen zijn trots en tevreden en voelen zich sterk verbonden met hun regio. Maar op economisch gebied is er nog een inhaalslag te maken, als het gaat om het zelfbewustzijn. Dat vindt HR-expert Anneke Hemmen uit Wildervank. Zij helpt werknemers in dit kader met ‘zelfloopbaanmanagement’.

fotoanneke Edited