Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

WILDERVANK - Noorderlingen zijn trots en tevreden en voelen zich sterk verbonden met hun regio. Maar op economisch gebied is er nog een inhaalslag te maken, als het gaat om het zelfbewustzijn. Dat vindt HR-expert Anneke Hemmen uit Wildervank. Zij helpt werknemers in dit kader met ‘zelfloopbaanmanagement’.

fotoanneke Edited

ofd kroonakoestiek EditedASSEN - In een rumoerige fabriekshal of kantoortuin een behaaglijke stilte creëren, om in alle rust even te bellen, overleggen of iets uit te werken? Dat kan, met de slimme vindingen van de Asser ingenieur Sander Kroondijk. Hij creëert oases van rust met toepassing van modulaire -al dan niet transparante- panelen, die een sterk geluidsabsorberend vermogen hebben.

 

Heb je iets te melden aan ondernemers in de regio Assen? Een nieuwe activiteit, een verhuizing of een evenement in het najaar? Wil je werken aan je naamsbekendheid bij ondernemers in de buurt? Flyer dan mee met Noordbizz magazine!

assen noordbizz magazine 2017 1 cover

ASSEN - ‘Mijn missie? Mirthe’s licht verspreiden.’ De pitch van ondernemer Liedeke van Spronsen (37) uit Assen is zéér kort en zéér krachtig. Onder de naam SuperMirthe’s Lichtpuntjes produceert en verkoopt ze kleurrijke kaarsen, gemaakt van omgesmolten kaarsresten die bij haar zijn ingeleverd. Een deel van de opbrengst gaat naar de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker (VOKK). Liedekes dochter Mirthe overleed in het najaar van 2014 op 4-jarige leeftijd aan een hersentumor. Het ergste wat je als ouder kan overkomen.

p04 supermirtheslichtpuntjes1 Edited

 

HOOGEVEEN/EMMEN - Een deel van het tenniscomplex bij Maxx Sports and Events in Hoogeveen heeft een nieuwe bestemming gekregen: een spectaculaire combat-zone, van Action Games Hoogeveen. Dit is een nieuw initiatief van Maxx en het bedrijf Gajemee Games & Events uit Emmen. Ze hebben op het complex aan de Terpweg indoor- en outdoor-parcoursen ingericht voor onder meer lasergames, paintball en shooting games.

hoogeveen actiongames1 Edited

HOOGEVEEN - Menno Kuperus (55) was jarenlang werkzaam als pensioenadviseur bij De Witte Assurantiën. Door gewijzigde wetgeving werd besloten om de pensioenactiviteiten te verzelfstandigen. Kuperus nam in goed overleg het grootste deel van de pensioenportefeuille van De Witte over en begon voor zichzelf, onder de naam PensioenKompaan. Hij werkt inmiddels vanuit Ondernemershotel De Compaen in Hoogeveen. Dat beide namen op elkaar lijken, is puur toeval, maar wel een mooie bijkomstigheid.

hoogeveen pensioenkompaan mennokuperus Edited