Nieuws-netwerk van ondernemend Noord-Nederland

Ambitieuze Drentse ondernemers kunnen bij het MKB Fonds Drenthe aankloppen voor een financiële injectie. Het fonds -in 2014 ingesteld door de provincie Drenthe- verstrekt risicodragend kapitaal, in de vorm van een achtergestelde lening of participatie. Er is in totaal 13 miljoen euro beschikbaar.

assen noordbizz 2018 2 online20assen noordbizz 2018 2 online21

assen noordbizz 2018 2 online3Elke ondernemer komt een keer op het punt waarop hij of zij het bedrijf van de hand moet doen. Vroeger ging dat bijna altijd vanzelf en kon zoon- of dochterlief, na een aantal jaren klaarstomen, het stokje overnemen. Tegenwoordig is dat niet meer zo eenvoudig en vanzelfsprekend. 

‘Ondernemers hebben meer dan ooit moeite om de juiste opvolger te vinden’, signaleert bedrijfskundig adviseur Tim Klinker uit Groningen. ‘Het gevolg is dat, als er eenmaal een opvolger is gevonden, een overdracht ad-hoc en wellicht onder tijdsdruk, in verband met de gezondheid of de financiële situatie, plaatsvindt. Met alle negatieve gevolgen van dien.’

Ondernemers die Koploper willen zijn in duurzaam ondernemen, kunnen hiermee in kleine groepen aan de slag gaan. De eerste groep van twaalf Koplopers is in oktober 2017 van start gegaan en de deelnemers zijn enthousiast over wat het project voor hen oplevert. De inschrijving voor de tweede ronde is nu geopend, dus pak deze kans!

assen koplopers
De eerste groep Koplopers in Assen. Foto: Dzyzzion.

Het bedrijfsleven is de motor van de economie en derhalve van groot belang voor de gemeente. Vanuit de gemeente Assen zijn de relatiebeheerders het eerste aanspreekpunt voor directies/ondernemers, onderwijsinstellingen en besturen van ondernemersverenigingen. De gemeente Assen hecht veel waarde aan een goede band met hen. Om die band te versterken is het team van relatiebeheerders actief om ondernemers te bezoeken en aanwezig te zijn bij netwerkbijeenkomsten. Men voert dagelijks gesprekken over kwesties die te maken hebben met ondernemen en economische ontwikkelingen. Ze zijn het eerste aanspreekpunt en leggen verbindingen tussen ondernemers, instellingen en natuurlijk ook met de gemeentelijk organisatie.

assen noordbizz 2018 2 online8
Het team relatiebeheerders Economische Zaken van de gemeente Assen; vlnr. Miranda Kamphuis (06-52609339), Hester de Rijk (06-23596808), Rianne Schuinder (06-46943654) en Gert-Jan van Oosten (06-10644784). Foto: Erik Riensema.

Tijdens Heel Drenthe Pitcht -een serie gezellige gratis netwerkbijeenkomsten in De Drentse Zaak in Assen- krijgen jaarlijks tientallen startende ondernemers uit Drenthe de kans om hun bedrijf te pitchen voor een gezelschap van collega-ondernemers (zie voor data: www.dedrentsezaak.nl/evenementen). Noordbizz brengt een aantal pitchers nog eens extra voor het voetlicht. Vandaag: Van Asselt Telemarketing.

assen noordbizz 2018 2 online13

Tijdens Heel Drenthe Pitcht -een serie gezellige gratis netwerkbijeenkomsten in De Drentse Zaak in Assen- krijgen jaarlijks tientallen startende ondernemers uit Drenthe de kans om hun bedrijf te pitchen voor een gezelschap van collega-ondernemers (zie voor data: www.dedrentsezaak.nl/evenementen). Noordbizz brengt een aantal pitchers nog eens extra voor het voetlicht. Vandaag: Edelsmid/modelleur Janne Terink.
assen noordbizz 2018 2 online14